ŽALOSTNO: V humanitarni akciji darovali umazane spodnjice in luknjasta oblačila

Ob nedavni minuli akciji so v društvu Humanitarček ostali brez besed, saj take dobrodelnosti niso pričakovali, piše Maribor24.si.

Foto: Maribor24.si

V društvu Humanitarček, kjer pomagajo ljudem z roba družbe, so v preteklem času priredili že številne humanitarne akcije. Tudi ob minulih praznikih niso pozabili na najšibkejše in decembra je tako potekala akcija zbiranja oblačil, ki so jih sedaj pričeli pregledovati, da bi jih podarili naprej. Pri tem so ostali dobesedno brez besed, saj so številna oblačila, ki so jih ljudje podarili, nevredna človeka.

Kaj bo brezdomec z luknjastim puloverjem…

“Nobena humanitarna organizacija NI smetisce. Ni nadomestilo, da tja odnesete nekaj, kar je za v kos. Tudi (ali pa predvsem) ljudje iz roba si zasluzijo spostovanje. Ni dobrodelnost to, da na FB objavimo, koliko smo zbrali, koliko darovali… ampak kaj. Vcasih je dovolj, da darujete en par rokavic… pa cetudi ne obvestite vseh prijateljev na socialnih omrezjih. To velja tako za posameznike, kot za skupine ljudi, študentov…

Kaj bo brezdomec z luknjastim puloverjem, velikim kot pest? Soncil morda ozebline?
Zenska, iz soc ogrozene druzine, ki je ze tako v stiski, se pocuti kot zenska “nezensko”, naj oblece zamazane spodnje hlace? Dobesedno z luknjo? Vsi ti ljudje – imajo ze doma umazana, dotrajana oblacila.. mar smo res tako nizkotni? Dobrodelnost zaradi lajkov?”

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: