Z avtom skušal povoziti policista

Policisti policijske postaje Metlika so v četrtek okoli 12. ure izvajali kontrolo prometa na regionalni  cesti  na  območju Gradaca in ustavljali osebni avtomobil, na katerem ni bilo nameščenih  registrskih  tablic.

Z avtom skušal povoziti policista

Ko  je voznik zmanjšal hitrost in zavil desno, je policist stopil do vozila, takrat pa je kršitelj nenadoma  zapeljal  proti  njemu in pospešil vožnjo. Policist je se je v zadnjem  trenutku  uspel  rešiti tako, da se je odrinil od pokrova motorja, kljub  temu  pa  ga  je  kršitelj  zadel  s  stranskim  ogledalom in nato s pospešeno  hitrostjo  pobegnil s kraja.

policija
Simbolična fotografija. Foto: VideoSvet.si

Policista sta zapeljala za njim, ga ustavljala  s  svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar znakov ni upošteval, nadaljeval  je  z nevarno vožnjo, prehiteval druga vozila, potem pa s ceste zapeljal  na  travnik  in  v  gozd.  Policisti PP Črnomelj in PP Metlika so 33-letnega  moškega  iz Sovinka izsledili in mu odvzeli prostost.

Določila  Zakona  o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih, Zakona  o  motornih  vozilih in Zakona o obveznih zavarovanjih v prometu za navedene kršitve določajo globo v višini 3440 evrov.

Ugotovili so,  da je pristojno sodišče zoper moškega zaradi preteklih kaznivih dejanj izdalo  odredbo  za prisilno privedbo na prestajanje zaporne kazni, zato so ga  privedli  v  Zavod za prestajanje kazni zapora Novo mesto. Kriminalisti nadaljujejo  s  preiskavo  in  bodo  zoper  osumljenca  na tožilstvo podali kazensko  ovadbo  zaradi kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja  uradni osebi. Avtomobil so zasegli, o številnih kršitvah cestno prometnih  predpisov  pa  bodo  z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče.

Preberite tudi: VIDEO: Trčenje med Lomom in Uncem, tovornjak prebil ograjo 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: