VIDEO: Štajerski Justin Bieber predstavil novo …

Mlad in prodoren pevec Rene Kapel, ki prihaja iz okolice Maribora, se vedno bolj uveljavlja na slovenski glasbeni sceni. V zadnjem času se intenzivno pripravlja na nove karierne projekte, ki bodo obsegali tako lastne pesmi, kot tudi vrhunske cover priredbe.

Rene se aktivno ukvarja z glasbo že vse od osnovne šole. Poleg tega, da je izvrsten vokalist, igra tudi bobne, kitaro in druge instrumente.

Reneja Kapla zaradi stila številni primerjajo s kanadskim pevcem Justinom Bieberjem. Sicer za Renejeve stajlinge v zadnjem obdobju skrbi Štajerski dobro poznan modni oblikovalec David Hojnik, zato bo pevčeva podoba v prihodnje veliko več kot le iskanje vzporednic z Bieberjem. Enega njunih skupnih sodelovanj so lahko gledalci videli že oktobra, ko je Rene Kapel s svojim nastopom otvoril finalni dogodek Miss Universe Slovenija 2017.

Tam je Rene nastopil z lastno pop pesmijo Take it down, se pa glasbenik v prihodnje želi uveljaviti tudi na področju dance glasbe. »To sta glasbeni zvrsti, ki me inspirirata, z veseljem bi se preizkusil še v kakšni balkanski zvrsti, ne mika me pa na primer narodno zabavna glasba«, pravi pevec.

Rene Kapel je s pesmijo Take it down oktobra nastopil na finalnem dogodku Miss universe Slovenije 2017.

Kljub temu, da je polovica dosedanjih avtorskih skladb Reneja Kapla pisana v angleškem jeziku, v prihodnosti načrtuje tudi nove pesmi v slovenščini. Pri tem je najbolj pomembno, da ga pri ustvarjanju ves čas podpira družina, a v šali še doda, da je njegov največji kritik njegov brat.

Zadnji glasbeni projekt Reneja Kapla, ki sicer že vrsto let obiskuje šolo petja, je seveda prej omenjena pesem Shawna Mendesa – There’s nothing holdin’ me back, za katero mnogi pravijo, da imata z Shawnom zelo podobna vokala. »Pesmi za coverje izbiram sam. Po navadi izberem pesem, ki mi je prišla v uho že ob prvem poslušanju«, še pove Rene in doda: »Če pa bi snemal katerega od duetov, bi ga z veseljem posnel z Justinom Bieberjem, saj je moj idol že od nekdaj, med slovenskimi pevci pa bi se rad preizkusil v kombinaciji z Janom Plestenjakom.

Glede na obetajočo se glasbeno kariero se ni uspel izobniti vprašanju o ljubezenskem stanu, ob katerem se 19-letni pevec le nasmehne in doda: »Sem zaseden. A več kot to naj ostane skrivnost.«

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: