VIDEO: Poglejte si hiter posnetek naraščanja reke, ARSO izdal novo opozorilo

Slovenija je to jesen že drugič v primežu poplav. Najhuje je ob reki Kolpi, ogrožena je tudi Ljubljana z okolico ter drugi deli Slovenije.

Padavine do sobote ne bodo ponehale

Ljudje na poplavnih območjih žal še nekaj dni ne bodo zatisnili očesa. Reke po večjem delu Slovenije še vedno nevarno prestopajo bregove in uničujejo premično in nepremično imovino. Kako so porast vodostajev rek zaznale hidrološke kamere ARSO pa si lahko ogledate na spodnjem video posnetku.

Video posnetek je nastal na lokaciji Dvor na Gradaščici, ARSO pa je v četrtek ob 20.30 uri izdal posebno opozorilo.

Opozorilo ARSO zaradi poplav

Kolpa poplavlja v srednjem in spodnjem toku. V zgornjem in srednjem toku trenutno upada, v spodnjem pa se njeno naraščanje upočasnjuje. Gradaščica poplavlja in ima ustaljen pretok.

Ljubljanica in njeni pritoki se razlivajo na območjih pogostih poplav. Gladina vode na Ljubljanskem barju se bo ponoči in predvidoma še v petek čez dan zviševala. Razlivati se je začela Krka in nekateri njeni pritoki. Krka bo jutri še počasi naraščala.

arso opozorilo poplave
Foto: ARSO

Glavnina padavin se trenutno pomika proti vzhodni Sloveniji. Kolpa s pritoki in reke na območju Idrijsko-Cerkljanskega, Škofjeloškega ter Polhograjskega hribovja lahko po prehodnem upadanju ob ponovni krepitvi padavin v drugi polovici noči in zjutraj ponovno močneje narastejo. Ob dolgotrajnih nalivih bodo možna tudi poplavljanja meteornih in zalednih voda.

Vir: ARSO

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: