Včeraj 29 novih okužb in 1 smrtna žrtev

Podatki o testiranjih na novi koronavirus kažejo, da smo včeraj v Sloveniji zabeležili 29 novo okuženih posameznikov. Ena oseba, pozitivna na Covid-19, je včeraj umrla.

V torek so v Sloveniji skupno opravili 1150 testiranj. Odkrili so 29 novih okužb. Trenutno se v slovenskih bolnišnicah zaradi koronavirusa zdravi 22 oseb, od tega dve osebi potrebujeta intenzivno nego.

Eno osebo so v torek iz bolnišnice izpustili, žal pa moramo poročati tudi o novi smrtni žrtvi, pozitivni na virus Covid-19. Pri nas je tako do današnjega dne umrlo 115 oseb zaradi (oziroma s prisotnim) virusom Covid-19.

Skupno število okužb v Sloveniji

V Sloveniji smo od začetka epidemije do današnjega dne uradno zabeležili 2006 okuženih oseb. Trenutno je aktivno, oziroma znano okuženih 243 oseb. Drugi val epidemije se je pričel v drugi polovici junija in traja že dober mesec dni. Dnevno število okužb sicer še ne dosega številk, kot smo jim bili priča v prvem valu epidemije, kljub temu pa ne smemo zanemarjati resnosti virusa, ki je v svetu še vedno zelo razširjen.

Od 9. julija dalje, ko je bil uveden zadnji strožji ukrep, to je zbiranje največ 10 ljudi, drugih ukrepov še nismo bili deležni. Še vedno v Sloveniji velja obvezno razkuževanje rok ter obvezno nošenje mask v zaprtih javnih prostorih.

Preberite tudi: NESRAMNO!? Ste videli, kaj sta za rumene jopiče Sašo Avsenik in Blaž Švab?! 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: