V Ribnici huda nesreča, priletela sta dva helikopterja za reševanje

V Ribnici je v petek, nekaj minut čez 15. uro na regionalni cesti Ribnica – Kočevje v kraju Dolenja vas prišlo do hude prometne nesreče.

Kot so zapisali na strani Gasilske enote Ribnica, je osebno vozilo iz neznanega razloga zletelo s ceste in silovito trčilo v podporni zid. Pri tem se je huje poškodovalo več oseb.

Prometna nesreča ribnica
Foto: Gasilska enota Ribnica

Ena oseba je v vozilu ostala ukleščena

Ena oseba je ostala ukleščena v vozilu. Gasilci so zavarovali mesto nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo ter pomagali reševalcem pri oskrbi vseh poškodovanih oseb.

NMP Služba se je odločila za transport s helikopterjem, zato sta na mesto nesreče priletela kar dva helikopterja Slovenske vojske (en iz Brnika, drugi pa iz Maribora), ki sta v UKC Ljubljana prepeljala tri poškodovane, eno osebo pa je odpeljalo reševalno vozilo.

Prometna nesreča ribnica
Vozilo je iz neznanega vzroka zapeljalo s ceste in čelno trčilo v zid. Foto: Gasilska enota Ribnica

Gasilci so zato zavarovali oba mesta pristanka helikopterja in prenesli vse poškodovane do helikopterjev oz. v reševalno vozilo. Na mestu nesreče so poleg gasilcev posredovali še reševalci iz Ribnice in Kočevja ter ribniški policisti.

Gasilci so še zapisali, da morajo na tem mestu pohvaliti odlično sodelovanje vseh sodelujočih interventnih ekip, ki je danes resnično bilo na visokem nivoju.

Vir: Gasilska enota Ribnica

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: