V osebnem avtomobilu je prevažal kravo!

Slovenec je po eni izmed lokalnih cest v svojem Oplu prevažal kar kravo.

Foto: Faccebook

V Facebook skupini V živo s slovenskih cest se je pojavila fotografija enega izmed uporabnikov strani, ki je v foto objektiv uspel ujeti voznika osebnega avtomobila Opel s postojnsko registracijsko tablico, ki je po eni izmed lokalnih cest prevažal kar kravo.

Pod sliko se je vsula množica duhovitih komentarjev od tega, da jo verjetno pelje na ogled Postonjske jame, do komentarja “najdi vsiljivca na sliki” ali pa duhovite pripombe, da drug del registrske tablice verjetno sestoji iz besede “krava” (prvi pa “PO” kot Postojna).

Dejanje skregano z vsemi zakoni

Tovrstno početje je seveda skregano z zakonom, saj za kravo niso bili urejeni primerni pogoji med prevozom. “Živalim, ki se prevažajo, mora biti glede na vrsto zagotovljena dovolj velika talna površina in višina, da lahko stojijo v naravnem položaju in da je omogočeno kroženje zraka nad njimi. Po potrebi je treba zagotoviti tudi pregrade, ki jih varujejo med gibanjem prevoznega sredstva,” piše v 7. členu Uradnega lista RS. Prav tako bi moral avtomobil označiti z obstojnim, čitljivim in dovolj velikim ter vidnim napisom – ŽIVE ŽIVALI, ki kaže na navzočnost živih živali, in z znakom, ki kaže pokončen položaj živali.

Vir: Maribor24.si

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: