V nesreči z motornimi sanmi 37-letnik umrl, otrok je hudo poškovovan

V nedeljo okoli 17. ure so bili policisti obveščeni, da je v  kraju Hudi Kot, na območju Ribnice na Pohorju, prišlo do tragične nesreče.

Pri vožnji z motornimi sanmi se je smrtno ponesrečil 37-letni moški, otrok, ki je bil z njim na saneh, se je v nesreči hudo poškodoval.

motorne sani
Simbolična fotografija. Foto: Pixabay

Motorne sani privzdignilo 10 m v zrak

37-letni moški je v okolici sorodnikove stanovanjske hiše vozil lastne motorne sani. Med vožnjo je najverjetneje, zaradi nekontroliranega pospeška, motorne sani dvignilo v zrak in so poletele dobrih 10 metrov ter trčile v drevo. V trčenju se je voznik tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl, hudo poškodovanega otroka pa so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju.

Policisti bodo o dogodku s poročilom seznanili Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.

Druga nesreča s smrtnim izidom v zadnjih 5 letih

Na območju Policijske uprave Celje smo v zadnjih petih letih, poleg omenjene, obravnavali še eno smrtno nesrečo voznika motornih sani in posamične nesreče, kjer na srečo ni prišlo do hujših poškodb.

Vse voznike motornih sani opozarjamo, da lahko sani uporabljajo le na za to dovoljenih in označenih območjih. Pri vožnji pa naj bodo skrajno previdni.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: