V Celje prihaja največji mednarodni industrijski sejem

Najpomembnejši proizvajalci, nosilci ključnih blagovnih znamk na področju orodjarstva, strojegradnje, varjenja in rezanja, materialov in komponent ter naprednih tehnologij se bodo letos od 4. do 7. aprila predstavili na Mednarodnem Industrijskem sejmu v Celju. V Celjskem sejmu z zadovoljstvom ugotavljajo, da je odziv razstavljavcev izjemen. Razstavnim površinam so namenili še dve dodatni sejemski dvorani, zato bo sejmišče v celoti polno, s čimer bo sejem največji doslej.

Foto: Celjski sejem

Razstavljavci napovedujejo številne novosti, predvsem pa bo v Celju mogoče videti več milijonov evrov vredne stroje in drugo opremo za učinkovito industrijsko proizvodnjo. Na celjskem sejmišču bo prisotnih več kot 700 blagovnih znamk, ki jih bo predstavilo več kot 350 direktnih razstavljavcev.

Industrijski sejem je s konstantno rastjo v zadnjih šestih letih (poteka vsako drugo leto) po besedah izvršnega direktorja družbe Celjski sejem d.d. mag. Roberta Otorepca postal drugi največji sejem, takoj za sejmom MOS, in sejem z največjo mednarodno udeležbo. Več kot 30 odstotkov razstavljavcev je iz tujine, če pa upoštevamo poreklo predstavljenih blagovnih znamk, delež blagovnih znamk iz tujine preseže 75 odstotkov vseh predstavljenih.

Foto: Celjski sejem

»Na sejmišču bodo predstavljeni stroji, ki so vredni tudi 10 milijonov evrov ali več, in jih ni mogoče videti drugje kot na sejmu, saj jih zaradi vrednosti nihče nima na zalogi. Praktično je sejem edina priložnost, kjer si je mogoče delovanje stroja ogledati v živo. In njegovo delovanje predstavijo strokovnjaki iz tovarne,« pojasnjuje mag. Robert Otorepec. Prav strokovni sejmi kot je njihov Industrijski sejem so po  njegovih besedah sami po sebi dokaz, da so sejmi kljub vsem novim tehnologijam, digitalizaciji še vedno pomembno orodje, ki podjetjem v obdobju hitrega razvoja omogočajo hitro predstavitev novosti in takojšno testiranje, kako se bodo prijele.

Odličen odziv razstavljavcev napoveduje bogato sejemsko dogajanje

 

Vse dni sejma bo zanimivo dogajanje tudi v predavalnici v medetaži dvorane L, kje bodo razstavljavci z domačimi in tujimi strokovnjaki predstavljali najnovejše trende na področju orodjarstva, orodnih jekel, plastike, optimizacije proizvodnih procesov, merilne tehnike itd.

Sejem bo potekal od torka do petka med 9.00 in 17.30 uro.

Vir: Celjski sejem

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: