Ustreljeni migrant policistoma: “Ubijta vidva mene, sicer bom jaz vaju!”

Policija je danes na tiskovni konferenci pojasnila nočno dogajanje pri Vogrskem, ko sta rešila življenje taksistu, svoji življenji pa sta bila primorana braniti s strelnim orožjem. Policista Policijske postaje Nova Gorica sta takoj intervenirala na kraju, kjer sta našla moškega, voznika taksija, ki je bil telesno poškodovan in je krvavel po vratu.

Foto: policija.si

Napadalec čakal v taksiju

Na kraj je bilo napoteno reševalno vozilo. Voznik je povedal, da ga je napadel moški, ki je takrat sedel v bližnjem taksiju.

Policista sta z namenom prijetja osumljenca kaznivega dejanja pristopila k taksiju in moškega večkrat pozvala, naj izstopi iz vozila in se uleže na tla. Ker se na pozive v slovenščini ni odzival, sta to večkrat ponovila v angleškem jeziku, ki pa ga je osumljenec očitno razumel, saj je v nadaljevanju v angleščini tudi odgovarjal oz. grozil. Policista sta ocenila, da gre za nevaren postopek, zato sta postopek varovala s službeno pištolo.

Osumljenec se je na pozive odzval z grožnjami policistoma, med drugim je v angleščini izrekel besede “ubijta vidva mene, sicer bom jaz vaju” in večkrat omenjal tudi besedo Alah. Ko je izstopil iz vozila, je policist najprej hotel uporabiti plinski razpršilec, vendar je osumljenec z olfa nožem v roki stekel proti njemu z namenom, da ga napade. Policist se je ob tem opotekel in se lahko telesno poškodoval. Drugi policist, ki je varoval postopek, je izstrelil opozorilni strel v varno smer, ker pa se osumljenec ni ustavil, ga je zaradi odvrnitve napada na policista ustrelil v nogo (zadel ga je v spodnji del noge). S tem je osumljenca onesposobil, policista pa sta mu odvzela nož in uporabila sredstva za vezanje in vklepanje, vklenila sta mu roke na hrbtu. Osumljenec je bil takoj odpeljan v šempetrsko bolnišnico.

Vir: Policija.si

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: