Unior Zreče ima že 23 okuženih, izvajali bodo hitre teste

Za Perutnino Pivka je eno večjih žarišč v slovenskih podjetjih po novem tudi Unior Zreče. Kar 23 zaposlenih v podjetju Unior je že okuženih z novim koronavirusom.

V podjetju Unior v Zrečah narašča število okužb

Koronavirus se je v pojavil med zaposlenimi v zreškem podjetju Unior. Po do sedaj znanih informacijah je okuženih 23 oseb, v karanteni pa trenutno ostaja 30 oseb. Kljub relativno visokemu številu okuženih naj bi v zadnjih dneh zabeležili upad pozitivnih testov na Covid-19.

unior zreče
Foto: VideoSvet.si

Unior v prvem valu pandemije brez okužb

Glede na trend zdravstvene situacije tako v podjetju Unior, v zreškemu podjetju uvajajo hitre teste na novi koronavirus, ki bodo okužbo pri posameznikih pokazali po zgolj 15 minutah. Unior se je s prvim primerom okužbe srečal šele 13. septembra. V prvem valu so bili na srečo brez potrjenih primerov.

Po poročanju portala Novice.si v podjetju Unior ves čas izvajajo tudi vse preventivne zdravstvene ukrepe. Prav tako zaposlenim vsakodnevno merijo telesno temperaturo in sproti razkužujejo prostore.

unior zreče
V podjetju Unior d.d. bodo po novem izvajali hitre teste, ki bodo v 15 minutah pokazali, ali je oseba pozitivna na novi koronavirus. Foto: VideoSvet.si

Nosite maske, razkužujte roke, ravnajte preventivno

Število okužb z novim koronavirusom je začelo drastično naraščati konec avgusta. Zdi se kot da se je jesenski val pandemije šele dobro začel. Največ, kar lahko posamezniki trenutno naredimo, je preventiva. Še vedno namreč velja obvezno nošenje zaščitnih mask, prav tako si pogosteje razkužujte roke.

Številna podjetja se v zadnjem času poslužujejo tudi rednega preventivnega razkuževanja prostorov. Le na ta način bo mogoče omejiti širjenje okužb novega koronavirusa.

Preberite tudi: V četrtek kar 190 novih okužb! 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: