Unesco razpisuje nova delovna mesta

Slovenija je članica Unesco – organizacije Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo razpisuje nova delovna mesta. Ste pravi za to delo?

Sedež organizacije je v Parizu (Francija), prek 50 pisarn ter več inštitutov in centrov pa ima organizacija tudi po svetu, med njimi od leta 1980 tudi Mednarodni center za kemijske študije v Ljubljani. Slovenija je članica od leta 1992, zdaj pa razpisujejo dve prosti delovni mesti.

unesco
Foto: pixabay

V Sloveniji imamo nacionalno komisijo, poimenovano Slovenska nacionalna komisija za UNESCO in deluje znotraj Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, vodi pa ga Marjutka Hafner, ki je tudi generalna sekretarka komisije. Poleg tega imamo tudi stalno predstavništvo pri Unescu.

UNESCO dediščina v Sloveniji

Slovenija se ponaša s številnimi lepotami, ki jih ni moč videti nikjer drugje na svetu. Tako se ponašamo tudi s svetovno dediščino v Sloveniji. Mednjo sodijo Škocjanske jame, ki so bile vpisane v seznam svetovne naravne in kulturne dediščine 28. novembra 1986, prazgodovinska kolišča okoli Alp, ki so bila vpisana 27. junija 2011 ter Dediščino živega srebra Almadén in Idrija, vpisana 30. junija 2012.

Prosti sta dve delovni mesti za pozicijo direktorjev

Obe prosti razpisani delovni mesti sta za položaj direktorja. Eno od delovnih mest je predvideno za UNESCO Mahatma Gandhi Inštituta za izobraževanje za mir in trajnostni razvoj, drugo pa za direktorja Sektorja za enake možnosti žensk.

  1. Direktor, MGIEP, New Delhi (rok za spletno prijavo je ponedeljek, 4. maj 2020 do polnoči).Besedilo razpisa in povezava na spletno prijavo: Director, MGIEP (D-1)

    MGIEP je akronim za  UNESCO Mahatma Gandhi Inštitut za izobraževanje za mir in trajnostni razvoj (UNESCO Mahatma Gandhi Institute of Education for Peace and Sustainable Development). Temeljno poslanstvo Inštituta je izobraževanje za izgradnjo in razvoj miroljubnih in trajnostnih družb pri čemer Inštitut razvija programe ki pospešujejo družbeni in čustveno učenje, inovativne digitalne pedagoške pristope in opolnomočenje mladih.

  2. Direktor, Sektor za enake možnosti žensk (rok za spletno prijavo je ponedeljek, 4. maj 2020 do polnoči). Besedilo razpisa in povezava na spletno prijavo: Director, Gender Division (D-2)

    Enake možnosti žensk in njihovo opolnomočenje je ena do treh transverzalnih tematik, ki so v osrčju delovanja UNESCO. Sektor za enake možnosti žensk je del Urada generalne direktorice UNESCO in zagotavlja celovito koordinacijo UNESCO politik, strategij in aktivnosti za to področje.

Preberite tudi: Tu so še druge uporabne vsebine

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: