To so novi, strožji ukrepi, ki jih je danes sprejela vlada!

Petkova izredna seja Vlade Republike Slovenije prinaša nove, strožje ukrepe. Na novinarski konferenci, ki se je za javnost začela nekaj minut po 23. uri so pojasnili vse ključne novosti.

Matej Tonin prvi na Twitterju objavil nove ukrepe

Matej Tonin je še pred začetkom tiskovne konference zapisal, da je vlada sprejela, da se bo po novem izvajal strožji režim upoštevanja PCT pri vseh dejavnostih, da bo določena max. cena HAGT (7€) in samotestov (2,5€), da bodo spodbujali delo od doma, kjer je mogoče, obljubil je tudi višje plače za medicinske sestre.

Po novem je lahko v vsaki trgovini največ ena oseba na vsakih 10 kvadratnih metrov površine. Na vratih trgovin bo moralo biti maximalno dovoljeno število jasno napisano na vratih.

Šole zaenkrat ostajajo odprte. S 15. novembrom učenci in dijaki pričnejo s hitrimi testiranji trikrat tedensko.

Po novem maske iz blaga niso več dovoljene, potrebno bo nositi izključno kirurške maske, ali maske FPP2. Prav tako so začasno prepovedali zbiranje ljudi, oziroma je zbiranje trenutno dovoljeno le, če bo šlo za zbiranje članov istega gospodinjstva. Prav tako so po novem prepovedana zbiranja in združevanja ljudi.

Udeleževanje na verskih obredih

Verskih obredov se bodo lahko udeležili tisti posamezniki, ki bodo izpolnjevali pogoj PCT, med osebami pa bo vsaj 1,5 metra razdalje. Zdravstveni minister Poklukar je ob tem dejal, da je stanje resno, zato vse prebivalce Slovenije prosi, da pristopijo k cepljenju in da upoštevajo ukrepe, saj nam bo le skupaj uspelo premagati trenutno zdravstveno situacijo.

Logarjeva je na tiskovni konferenci poudarila, da kapacitete v bolnišnicah niso neomejene in da se je potrebno zavedati, da bolnišnično oskrbo potrebujejo tudi osebe z zlomi, zvini, ljudje po možganskih kapeh, prometnih nesrečah. Zato poudarja, da je nedopustno, da bi moralo zdravstvo v državi trpeti. Namen ukrepov je po besedah Logarjeve, omejitev, oziroma zmanjševanje širjenja okužb in dodaja, da ukrepi nikakor v naša življenja ne posegajo tako grobo, da bi zaradi tega trpeli.

Oglasi

Dr. Milan Krek je na novinarski konferenci povedal, da moramo biti previdni, saj ne smemo dopustiti, da bi se število okuženih ekstremno povečalo. Zato je izjemno pomembno, da strnemo vrste in da enotno stopimo skupaj, da bomo čim prej ponovno normalno zaživeli. Poleg tega dr. Krek prosi ljudi, da naj ne goljufajo s QR kodami.

Vsebino članka sproti dopolnjujemo!

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: