Tatjana Mihelj – Sodelovanje z evrovizijskim zmagovalcem obrodilo sadove

Tatjana Mihelj te dni javnosti predstavlja videospot za najnovejšo skladbo – Ko bi le – s svoje pravkar izdane male plošče Cliché.

Omenjena pesem poleg naslovne skladbe v slovenski in angleški različici vsebuje tudi angleško in italijansko verzijo zmagovalne in večkrat nagrajene skladbe 40. Melodij morja in sonca “Ples v dežju”.

Vizualna podoba skladbe Ko bi le, je bila posneta v Športnem društvu Tabor v Ljubljani. V njej se znova pojavi odlična plesalka Noemi Capuano, ki je navduševala že v videospotu za pesem »Ples v dežju«.

Na snemanju pa je bila prisotna tudi Tatjanina psička Jona, ki je poskrbela za naval smeha: »Jona je sicer zelo mirna, a igriva psička, zato sem jo vzela s seboj. Celotno snemanje je potekalo gladko. Vse do trenutka, ko se je, med snemanjem enega od kadrov, Jona odločila, da vso pozornost preusmeri nase s tem. Ukradla je namreč del kulise. Snemanje tistega kadra smo morali v istem trenutku prekiniti, saj je bila situacija preveč smešna, da bi ohranili resne obraze,« pove nasmejana Novogoričanka.

Na mali plošči Cliché je tudi italijanska različica zmagovalne skladbe MMS 2021, Profumo di pioggia. Besedilo je v italijanščino spesnila znana italijanska kantavtorica Paola Rossato.

Pri skladbi, ki jo predstavlja Tatjana Mihelj sodeloval tudi avtor pesmi Conchite Wurst

Da se pa Tatjana prav zares poigrava z idejo o tujih glasbenih tržiščih, priča tudi angleška inačica skladbe – Dance in the Rain. Slednja je nastala kot plod sodelovanja z ameriškim avtorjem in zmagovalcem Pesmi Evrovizije 2014. Charlie Mason je pred malo manj kot desetimi leti napisal besedilo tudi za zmagovalno skladbo Conchite Wurst.

49-letna Novogoričanka sicer že več let prepeva na različnih odrih tako v Sloveniji, kot tudi v tujini. Pozornost slovenske javnosti pa je pritegnila v oddaji Nova zvezda Slovenije in Slovenija ima talent. Odličen vtis je pustila kot izvrstna interpretka legendarnih skladb iz obdobja slovenske popevke, ki jih je obogatila s kančkom sodobne interpretacije. Si želi tudi tega odra? »Nobena skrivnost ni, da si želim stati na odru Popevke. Upam, da mi kmalu uspe,« še pove Tatjana.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: