Tajani priznal napako in se opravičil za besede

Evropski poslanec Franc Bogovič je po sestanku slovenskih in hrvaških evropskih poslancev EPP s predsednikom Evropskega parlamenta Antonijem Tajanijem pozdravil, da je Tajani priznal svojo napako, so zapisali v sporočilu za javnost.

Foto: bogovic.eu

Kot pravi Bogovič, je predsednik Evropskega parlamenta obžaloval svoje nedeljske besede iz Bazovice pri Trstu, ki so vznemirile in prizadele ljudi tako v Sloveniji kot na Hrvaškem, ter se zanje tudi nedvoumno opravičil. »Pozdravljam tudi, da je v svojem javnem opravičilu Tajani obsodil vse oblike totalitarizmov: fašizem, nacizem in komunizem, in da je vse njihove žrtve treba obravnavati z enakim spoštovanjem, kot tudi, da je kot evropski demokrat izrazil klic po prijateljstvu in sodelovanju,« je po sestanku povedal Bogovič.

Foto: wikipedia

Tajani se kesa

Tajani je v svojem opravičilu navedel, da iskreno obžaluje in se opravičuje, da je uporabil besede, ki so morda užalile naše državljane in so bile razumljene kot neke vrste ozemeljske zahteve. Zagotavlja, da to ni bil niti njegov namen niti ni to njegovo stališče o zadevi, še dodaja Tajani.

Celotno opravičilo najdete TUKAJ.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: