Štirje tatovi v hiši sredi dneva okradli starejšo žensko!

Kamnik – V sredo 30. novembra so bili policisti v dopoldanskem času obveščeni o drzni tatvini na območju Kamnika. Po doslej znanih  podatkih je bilo ugotovljeno, da so se štirje storilci pripeljali do hiše z osebnim vozilom znamke Renault, svetle barve, ter tam ogovorili starejšo stanovalko.

Eden izmed njih se je predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja, ki izvaja dela na omrežju, ter tako oškodovanko zvabil za hišo. Drugi tatovi so medtem pregledali prostore hiše, kljub temu, da se je v notranjosti nahajal še eden izmed stanovalcev.

Tatovi so iz notranjosti hipe odtujili gotovino. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bodo o ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

rop
Simbolična fotografija. Foto: pixabay
Oglasi

Opis tatov

Vsi štirje tatovi so bili oblečeni v temnejša oblačila in nosili kape s šiltom. Eden izmed njih je visok med 150 in 155 cm, suhe postave.

Policisti pravijo, da pogosto obravnavajo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci  izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni.

Oškodovanci, običajno gre za starejše občane, so še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo. Največkrat  najprej preverijo ali se v objektu nahajajo le starejše osebe.

V kolikor so doma tudi drugi stanovalci kraj zapustijo.

Občanom policisti svetujejo, da imate svoje nenapovedane “obiskovalce” ves čas pod nadzorom  in  naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., policisti svetujejo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem bodite pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na  vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če  kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, policisti priporočajo, da takoj obvestite policijo na telefonsko številko  113  ali  najbližjo policijsko  postajo.

 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: