Ste slišali, kje bodo razrezali 20 metrsko bučno rulado?

Letošnji 20. tradicionalni praznik buč bo nekaj posebnega. Središče ob Dravi bo prihodnjo soboto brez dvoma privabilo na tisoče obiskovalcev iz vse Slovenije, saj bodo razrezali in med obiskovalce brezplačno razdelili 20 metrsko bučno rulado velikanko. 

Letos je bilo toliko padavin, da bučam vode gotovo ni primanjkovalo. Sicer bi bilo bolje, če bi bilo še nekoliko več sončnih dni, za kar organizatorji upajo na lepo vreme vsaj za prihajajočo soboto, 16. septembra 2023, ko bo v Središču ob Dravi potekal 20. tradicionalni praznik buč.

 

Vrhunec dogajanja bo zaznamovala kar 20-metrska bučna rulada

Si želite poskusiti bučno rulado? Prvič v zgodovini praznika buč bodo na dogodku razrezali in postregli 20-metrsko bučno rulado velikanko. Slednjo bodo brezplačno razdelili med vse obiskovalce.

Tekmovanje v kuhanju bučnega golaža bo zaznamovalo 20. praznik buč

Na tekmovanju za najokusnejši bučni golaž bodo letos sodelovale številne ekipe, ki bodo ustvarjale pravo kulinarično doživetje. Poleg strokovne komisije boste bučni golaž lahko preizkusili tudi obiskovalci.

kuhanje bučnega golaža praznik buč
Foto: Oljarna Jeruzalem Sat
Oglasi

Svoje brbončice boste lahko razvajali z okusnimi jedmi Brine Robnik Kobal, ki ste jo lahko spremljali na tekmovanju Masterchef 2023. Na letošnjem 20. tradicionalnem prazniku buč bo postregla s pravo gurmansko pojedino, ki jo obožujejo vse generacije. Poskusili boste lahko tudi vrhunske burgerje, ki bodo imeli prav posebno sestavino – buče.

brina robinik kobal praznik buč središče ob dravi
Foto: osebni arhiv

V sklopu 20. praznika buč bo v Središču ob Dravi potekala tudi razstava srediških literatov in srediških ljudskih grbov društva KUD Prasila ob 10. obletnici njihovega delovanja. Kulturni program bo popestril glasbeni gost, kantavtor Tadej Vesenjak. Na svoj račun bodo prišli tudi otroci. V času dogodka bo potekala likovna ustvarjalnica za otroke, ogledali pa si boste lahko tudi razstavo ustvarjalnih del na temo buč.

Preberite tudi: Enostaven a vrhunski recept za čokoladni sufle

Ali ste vedeli: Nepogrešljivo Štajersko prekmursko bučno olje

Slovenija je polna pristnih okusov, kakršnih zaradi naše geolokacije in klime ne najdete nikjer drugje. Štajersko prekmursko bučno olje je zato s svojim značilnim aromatičnim vonjem in okusom zelo nepogrešljivo v kulinariki. Tako se lahko bučno olje uporablja pri pripravi skoraj vseh jedi, bodisi za mariniranje, za pripravo omak, za prelive testenin, za rižote, za hladne mesne jedi, juhe, sladice, kot tudi za pripravo različnih namazov. Pravi gurmanski užitek pa je vaniljev sladoled prelit z bučnim oljem.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: