Štajerska: Policisti rešili življenje pijanega moškega?

Policisti policijske postaje Rače so imeli v noči iz četrtka na petek nenavadno intervencijo. 51-letnik je namreč poklical na 113 in naznanil, da se je s svojim mopedom peljal proti domu. Po poti naj bi se ujel v past lovcev, zato naj bi bil ujet in ne more nikamor.

pijan moški
Simbolična fotografija. Foto: pixabay

51-letnik naj bi se vozil iz smeri Polskave proti Gaberniku. V Gaberniku naj bi zavil v gozd tam pa naj bi se ujel v past, ki so jo nastavili lovci. Sedaj je privezan k drevesu in ne more nikamor, je povedal, ni pa znal povedati, kje se nahaja, so policisti zapisali v sporočilu za javnost.

Policisti so obvestilo, čeprav je bilo zelo nenavadno, vzeli nadvse resno. Zaradi nizkih temperatur, ki bi lahko bile za klicatelja tudi usodne, so v iskanje vključili še policiste-vodnike službenih psov policije.

Ob 2.34 so prav policisti – vodniki službenih psov policije klicatelja našli v Ogljenšaku. Ugotovili so, da je opisani moški vozil neregistriran moped, zaradi nepravilne strani vožnje pa zapeljal na desno z vozišča, padel in lahko telesno poškodovan obležal. Na kraju ni bilo nobene pasti in kršitelj ni bil nikamor privezan. Zakaj ni mogel nikamor pa je pokazal elektronski alkotest. V organizmu je namreč imel kar 1,20 mg/l alkohola.

K vsem naštetim kršitvam je potrebno dodati še to, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja in da med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade. Potem, ko so ga policisti »odvezali« so ga reševalci z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Policistom bo, ko se bo streznil, verjetno lahko hvaležen, da so ga rešili iz »lovske pasti«, samo ugibamo pa lahko, ali so ga rešili še pred čem hujšim v tej mrzli noči.

V sporočil za javnost so policisti nato še dodali: “Policisti bodo zoper opisanega kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Zanimivo bo izvedeti ali bo tam zgodbica enaka ali pa jo bo predelal v basen. Ja, tudi s takimi prijavami se ukvarjamo policisti. Še dobro, da smo jo vzeli resno.”

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •