ŠTAJERSKA: Na avtocesti umrla sopotnica iz okolice Slovenskih Konjic

V nesreči sta bili udeleženi dve osebni in eno tovorno vozilo, so zapisali na spletnem portalu Maribor24.si.

Poškodbe so bile za sopotnico usodne. Foto: GB Maribor
Oglasi

Danes zjutraj ob 02:19 uri so gasilci GB Maribor posredovali na avtocesti A1 smer Maribor-Celje, kjer je za odcepom Rogoza prišlo do hude prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni in eno tovorno vozilo.

“Zaradi močnega trka je na kraju nesreče umrla mlada sopotnica v osebnem vozilu. S tehničnim posegom smo jo osvobodili iz zvite pločevine in pomagali pogrebnemu podjetju Maribor pri njenem prenosu,” so zapisali.

Foto: GB Maribor

Policisti so sedaj sporočili tudi podrobnosti

“Dne 5. 5. 2018 ob 2.10 uri je voznik začetnik doma iz okolice Slovenske Bistrice vozil osebni avtomobil mariborskega reg. območja, po avtocesti št. A1 iz smeri Rogoze proti razcepu Slivnica. Izven naselja Rogoza je vozil po levem prometnem pasu avtoceste in zapeljal v stoječo vodo, zaradi česar je vozilo zaneslo levo v betonsko varnostno ograjo, ki ločuje smerni vozišči, nato pa v desno na desni prometni pas, neposredno pred tovorno vozilo grških reg. številk, ki je v tistem trenutku pripeljalo po desnem prometnem pasu,” so sporočili s OKC PU Maribor.

Foto: GB Maribor

Pri tem je tovorno vozilo silovito trčilo v desno bočno stran osebnega avtomobila. Po trčenju s tovornim vozilom je osebni avtomobil odbilo v levo na levi prometni pas, kjer je s sprednjim levim delom trčilo v jekleno varnostno ograjo, ki ločuje smerni vozišči in obstalo. V istih časovnih okoliščinah je za tovornim vozilom vozil voznik osebnega avtomobila, ki je zato, da bi se zaradi nenadnega zaviranja voznika tovornega vozila izognil trčenju zapeljal na levi prometni pas, kjer je z levo bočno stranjo svojega vozila oplazil zadnji desni del osebnega avtomobila voznika začetnika in se ustavil na desnem prometnem pasu.

Voznik začetnik je utrpel lahke telesne poškodbe, sopotnica doma iz okolice Slovenjskih Konjic v njegovem vozilu, je zaradi hudih telesnih poškodb umrla. Materialna škoda na vozilih in objektih znaša po nestrokovni oceni okoli 12.000 evrov. Avtocesta v navedeni smeri je bila zaprta več kot tri ure, so še sporočili OKC PU Maribor.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: