Slovenski policisti na delo v Srbijo

V Srbijo danes odhaja 24. skupina slovenskih policistov. Ti bodo med 21. avgustom in 20. septembrom 2019 pomagali srbskim kolegom nadzorovati prehajanje državne meje zaradi povečanega števila migrantov.

Foto: Policija.si

Policisti bodo pomagali na meji med Srbijo in Severno Makedonijo

V Srbiji bodo en mesec naloge opravljali policisti Jože Hozjan iz Policijske postaje Lendava na Policijski upravi Murska Sobota, Aleš Lesar iz Postaje mejne policije Zavrč na Policijski upravi Maribor, Matej Poljanšek iz Policijske postaje Šiška na Policijski upravi Ljubljana in Jernej Feltrin iz Postaje letalske policije Brnik na Policijski upravi Kranj.

Slovenski policisti bodo naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Rujan na meji med Srbijo in Severno Makedonijo (območje občine Preševo). Delo bodo opravljali v delovni policijski uniformi; uporabljali bodo tudi službena vozila in opremo.

Foto: Policija.si

Pred odhodom jih je sprejela generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar, ki jim je med drugim zaželela uspešno delo in varno vrnitev domov. Na delovnem sestanku je prisostvoval tudi Vladimir Pocek vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v SGDP GPU. Izkušnje policistov iz prejšnje skupine pa je prenesel Igor Kozmelj iz Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Novo mesto.

Vir: Policija.si

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: