Skupno kar 80 hudo poškodovanih na smučiščih!

Na letni ravni je na slovenskih smučiščih približno tisoč nesreč, v kateri so reševalci obravnavali tako lahke kot tudi hude telesne poškodbe. V zadnjih letih sicer ne beležimo smrtnih nesreč, dodajajo policisti, so pa dogodki, ko posamezniki zaradi bolezenskih stanj umrejo na smučiščih.

Foto: policija.si

Lani več kot 80 hudo telesno poškodovanih

V lanskem letu so policisti obravnavali več kot 80 hudih telesnih poškodb. Nekatere nesreče pa tudi niso prijavljene, ker se posledice pokažejo kasneje. Zato vse, ki se najdejo v takšni situaciji, policisti pozivajo, da nesrečo prijavijo na pristojni policijski postaji.

Sicer pa se je letos usposabljanja za policiste – smučarje udeležilo 20 policistov iz vseh policijskih uprav, največ iz policijskih uprav Kranj, Nova Gorica, Celje in Maribor, ki imajo na svojem območju smučišča in s tem povezana tveganja in varnostne dogodke.

Foto: policija.si

Najpogostejši napaki, ki se vsako leto ponavljajo med smučarji, sta slabša telesna pripravljenost in precenjevanje lastnih sposobnosti, vključno s sposobnostjo glede obvladovanja hitrosti.

Foto: policija.si
Facebook komentarji
Delite s prijatelji: