Samo v zadnjem dnevu policisti prijeli 108 novih beguncev!

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 108 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško. Migranti v skoraj neobvladljivem številu prihajajo v našo državo.

Samo v zadnjem dnevu je torej v Slovenijo poskusilo vstopiti 108 migrantov, in sicer 96 na območju PU Novo mesto in 12 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (45), Sirije (13) in Pakistana (11). Dan prej pa je bilo obravnavanih 140 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško.

Nadzor-na-meji policija-migranti
Policija v zadnjih dneh na meji s Hrvaško in Madžarsko izvaja intenziven nadzor meje. Foto: policija.si

Slovenska policija sicer pravi, da dela dobro in učinkovito

V soboto ob polnoči je namreč Slovenija vzpostavila kontrolo na notranjih mejah s Hrvaško in Madžarsko. Minister Boštjan Poklukar je v ponedeljek izrazil zadovoljstvo, da ljudje, ki živijo tako na eni kot na drugi strani meje, ne čutijo večjih posledic. “Ukrep je uveden za namen varnosti zaradi teroristične grožnje, je začasen ukrep za obdobje 10 dni, verjamem pa, da ga bomo zaradi same situacije podaljšali,” je pojasnil minister.

Po zadnjih podatkih policije je število nezakonitih prehodov meje upadlo. Kljub temu pa je vsakodnevno število migrantov strah vzbujajoče.

Na podoben način kot Slovenija ta ukrep izvaja tudi Italija. Tako se tudi tam opravlja selektivna policijska kontrola na sami meji in tudi tam ne beležimo večjih zastojev.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: