Romuni zbirali denar pod pretvezo, da gre gluhe in invalidne

Skupina štirih Romunov je med drugim v Ljubljani, Celju, Mariboru ter drugod po Sloveniji na nedovoljen način pobirala prostovoljne prispevke. 

Foto: Maribor24.si
Oglasi

V Radljah ob Dravi so včeraj, 21. marca, zasegli vozilo Romunom, ki so neupravičeno pobirali prostovoljne prispevke Policisti  Policijske postaje Radlje ob Dravi so bili včeraj okoli poldneva obveščeni, da dve tujki pred enim izmed trgovskih centrov v Radljah ob Dravi,  pobirata prostovoljne prispevke.

Zbirali prispevke brez ustreznega dovoljenja

Ko so prišli pred trgovski center so izsledili dve državljanki  Romunije, ki sta zbirali prostovoljne prispevke brez ustreznega dovoljenja. Eni od njiju so izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil zakona o prekrških za nabiranje prostovoljnih prispevkov brez ustreznih dovoljenj ter za prekršek po Zakonu o tujcih, ker ni imela osebnega dokumenta.

Kmalu po ugotovljeni kršitvi so policisti ustavili še vozilo znamke Audi A4,  tujih registrskih oznak, ki ga je vozil enaindvajsetletni državljan Romunije, ki pri vožnji ni uporabljal varnostnega pasu. Policisti so mu zaradi ugotovljenega prekrška izdali  plačilni nalog. V vozilu je bil še njegov brat, prav tako državljan Romunije ter obe tujki, ki so ju policisti predhodno obravnavali zaradi nedovoljenega pobiranja prispevkov.

Delovali tudi na območju PU Maribor in Celje

V nadaljevanju so policisti ugotovili, da je omenjena skupina štirih Romunov na območju policijskih uprav Celje in Maribor, od začetka marca, na nedovoljen način pobirala prostovoljne prispevke pred večjimi trgovskimi centri. Pri pobiranju prispevkov  so  imeli sezname z različnimi logotipi. Denar so pobirali pod pretvezo, da zbirajo sredstva za Nacionalno združenje za invalidne  otroke in gluhoneme in je namenjen za ustanovitev Nacionalnega centra za invalidne otroke v Sloveniji.

Skupina je na seznam sama vpisovala dva ali  tri »navidezno plačane« prispevke s podpisom  ter višino plačila 10 ali 20 eurov, nato pa dopisovala zneske, ki so  jih  darovali  občani. V tem času so  storili  tudi  16 različnih prekrškov,  tako z nedovoljenim zbiranjem prispevkov kot tudi s kršitvami cestno prometnih predpisov. Zaradi obojega so jim policisti izdali plačilne naloge, ki jih niso plačali.

FURS zasegel motorno vozilo

Ker 21-letni  romunski voznik, ki so mu radeljski policisti včeraj izrekli globo  zaradi kršitve cestno prometnih predpisov ni imel denarja za plačilo globe, so policisti zaradi zavarovanja izvršitve obvestili finančno upravo RS. Izvršitelj FURS-a je vozniku zasegel motorno vozilo, poroča spletni portal Maribor24.si.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: