PRESTRAŠENI Notranjci: V trgovinah izropali zaščitne maske! Kaj se dogaja?

Včeraj je v Podskrajniku pri Rakeku do tal pogorela tovarna Fragmat, kjer izdelujejo stiropor in druga izolirna sredstva. Dim, ki se je valil iz tovarne, se je dvignil v višino več kot 700 metrov, delci plastike pa so pristali celo v 15 kilometrov oddaljenih Begunjah pri Cerknici.

Civilna zaščita in NIJZ miri, domačini prestrašeni!

Čeprav predstavniki inštitutov in preiskovalci na terenu mirijo, da je ukrep zaprtja šol in prekuhavanje vode le preventivni postopek pa domačini temu ne verjamejo. “Videli smo že sliko Kemisa”, ki je dobrih 20 kilometrov oddaljen od nas. Tudi takrat so najprej rekli, da ni nič narobe, čez nekaj dni pa se je pokazalo, za kako veliko okoljsko katastrofo gre”, pravi domačinka s katero smo govorili.

Preberite tudi: PODSKRAJNIK: Silovit požar v tovarni – VIDEO

V trgovinah so domačini izropali zaščitna sredstva

Maske za usta in obraz, krpe, čistilna sredstva in druge zaščitne izdelke je v okoliških trgovinah praktično nemogoče dobiti. Domačini oblastem ne verjamejo več, zato sami sprejemajo dodatne preventivne ukrepe za zaščito lastnega zdravja.

Tovarna Fragmat v Podskrajniku pri Rakeku je pogorela do tal. Foto: VideoSvet.net

Na spodnjem video posnetku si lahko ogledate, kaj je ostalo od požara v tovarni Fragmat. Po do zdaj znanih podatkih je zagorelo na glavnem stroju, podrobne informacije še sledijo.

URADNO OBVESTILO!

Obveščamo vas, da prve raziskave ELME niso pokazale večjih nevarnosti ob požaru tovarne. Še vedno pa je v zraku prisotna povečana koncentracija prašnih delcev. Podrobnejše analize zraka in vode bodo znane jutri tekom dneva. Svetujemo, da se do rezultatov analiz obnašate, kot da gre za zdravju škodljive snovi.

Vročina je jekleno konstrukcijo tovarne Fragmat popolnoma uničila. Višina škode še ni znana. Foto: VideoSvet.net

Šole in vrtec v Cerknici z okolico so danes preventivno zaprti, komunalno podjetje Cerknica pa je izdalo obvestilo o prekuhavanju vode za prebivalce okoliških naselij. Včeraj je tekom intervencije cerkniški župan za RTV Slovenija opozoril, da je požar “zelo problematičen, predvsem zaradi nevarnega plina”.

Poglejte tudi: VIDEO: Plameni goltajo tovarno v Podskrajniku

Foto: VideoSvet.net
Facebook komentarji
Delite s prijatelji: