Predrzna tatova ob 3.40 uri zjutraj vlomila in oropala starejšo žensko in moškega

Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 3.40 obveščeni o ropu nad 72-letno žensko v stanovanjski hiši na območju občine Škofja Loka. Okoli 10. ure dopoldne pa je bil oropan 82-letni moški.

roparska kapa
Simbolična fotografija. Foto: policija

Informacije o ropu ženske

Po do sedaj zbranih obvestilih sta storilca vstopila v notranjost in fizično napadla žensko ter si protipravno prilastila vrednejše predmete. Policisti so opravili ogled, zbirajo obvestila o vseh okoliščinah kaznivega dejanja in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.
Ker policistom z do sedaj izvedenimi aktivnostmi ni uspelo izslediti storilcev prosimo vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da se oglasijo na najbližji policijski postaji ali se oglasijo oziroma pokličejo na Policijsko postajo Škofja Loka, tel. 04/502 37 00 ali na številko 113 ali na anonimni telefon 080-1200.

Oropali tudi 82-letnega moškega

Jeseniški policisti so bili včeraj nekaj pred 10. uro obveščeni o ropu nad 82-letnim moškim v stanovanjski hiši na območju občine Žirovnica. Po do sedaj zbranih obvestilih sta storilca vstopila v notranjost in fizično napadla moškega ter ga telesno poškodovala.

Storilca sta si protipravno prilastila vrednejše predmete. Policisti so opravili ogled, zbirajo obvestila o vseh okoliščinah kaznivega dejanja in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Opis storilcev dejanja na območju občine Žirovnica:

Prvi:
– moški, star okoli 25 let, visok med 175 in 180 cm. Oblečen je bil v temno jopico, temen spodnji del trenirke z rdečim znakom firme NIKE na levem hlačnem žepu. Na glavi je imel maskirno vojaško kapo s šiltom in vojaški nahrbtnik.
Drugi:
– moški, star med 30 in 40 let. Oblečen je bil v siva oblačila. Na glavi je imel kapuco in čez obraz kirurško masko.

Ker policistom z do sedaj izvedenimi aktivnostmi še ni uspelo izslediti storilcev prosimo vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da se oglasijo na najbližji policijski postaji ali se oglasijo oziroma pokličejo na Policijsko postajo Jesenice, tel. 04/582 13 00 ali na številko 113 ali na anonimni telefon 080-1200.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: