Požar v Zagrebu: Iz šestega nadstropja reševali nosečnico in majhnega otroka!

V soboto je nekaj minut pred 12. uro zagorelo v bloku v Zagrebu. Požar se je hitro širil, gasilci pa so morali iz šestega nadstropja z gasilsko lestvijo rešiti nosečnico in majhnega otroka.

Na intervenciji je sodelovalo 28 gasilcev z devetimi gasilskimi vozili. Do požara je prišlo v enem izmed stanovanj, se je pa požar hitro širil v stanovanja v zgornjih nadstropjih.

Nosečnico in otroka rešili z gasilsko lestvijo

Po poročanju hrvaških medijev je do požara prišlo v spalnici stanovanja v četrtem nadstropju. Ogenj se je hitro širil po fasadi bloka in ogrozil življenje družine v šestem nadstropju. Nosečnico in njenega otroka so zato morali gasilci rešiti z gasilsko lestvijo, medtem ko je partner nosečnice s pomočjo gasilcev uspel ubežati po stopnišču.

Po do sedaj znanih informacijah naj bi bil vzrok požara dotrajan električni kabel v spalnici stanovanja v četrtem nadstropju. V stanovanju v petem nadstropju sta zaradi požara uničeni dve sobi, stanovanju v šestem nadstropju pa je zaradi dima prav tako močno poškodovano.

Prav tako je bilo v požaru poškodovano stanovanje v tretjem nadstropju. Do poškodovanja stanovanja v tretjem nadstropju je prišlo zaradi požarne vode ter v požaru uničenih cevi centralne kurjave.

Preberite tudi: V trčenju avta in motorja se je hudo poškodovala motoristka 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: