Potrebujete pomoč? Preberite, kako vam lahko pomagajo Tarot karte

Ste vedeli, da nekatere oblike vedeževanja izhajajo že iz pradavnine. Verjeli so, da se da usoda razbrati z
opazovanjem raznih znamenj, kot so npr. vedenje živali, vremenski vzorci in pojavi … Iz palic, kosti, amuletov in kamnov so si izdelali orodja, ki so služila kot pripomočki za priklic vizij.

Zgodovina vedeževanja s pomočjo kart sega prav do starega Egipta ali pa mogoče še dlje. V času faraonov so nastale Tarot karte, ki so bile v domeni visokih svečenikov. Kart je bilo 17 in narisane so bile na kamnu ali lesu. Ko so Rimljani zasedli Egipt, so kot posebnost egiptovske kulture prinesli v Rim, med drugim, tudi Tarot karte. Po propadu Rima sta uporaba in študij Tarota zamrla.

Tarot karte vam lahko pomagajo

Ponovno se pojavi v srednjem veku, ko spet začne pridobivati na ceni in slavi. Vmes pa je več kot tisočletna praznina, ko nihče ne ve, kam je Tarot izginil.

Uporaba prerokovalskih ved v starem Rimu je bila odvisna od trenutne vladajoče oblasti. Nekateri vladarji so prerokovalce podpirali in se z njimi posvetovali, drugi so jih preganjali, tudi s smrtnimi kaznimi. Pred izredno pomembnimi odločitvami, še posebej tistimi, ki so bile povezane z bitkami, pa je bilo priljubljeno prerokovanje iz drobovja zaklanih živali.

Pomen Tarota skozi čas

Kitajska vedeževalska praksa sega do prazgodovine. Obstajajo najdbe in dokazi, ki govorijo o tem, da so Kitajci prihodnost napovedovali iz razpok na kosteh žrtvenih živali in želvjih oklepov, ki so jih segrevali z žarečim železom.

Ljudstva iz severa Evrope so si vedeževala z runami. Rune so črke starih Germanov, skandinavskih narodov in anglosaksoncev. Prvi zapisi o runah izhajajo iz 3. st. n. š. Stari Grki so se pred vsako pomembnejšo odločitvijo odpravili po nasvet v Apolonovo svetišče, preročišče Delfi. Svečenica Pitija je pod vplivom opojnih plinov, ki so izparevali iz zemeljske razpoke, padla v trans. V transu so se ji prikazovale vizije prihodnosti. Grški filozofi in matematiki so proučevali astrologijo. Znanje Babiloncev in Egipčanov so nadgradili in s tem postavili temelj srednjeveške arabske in zahodne astrologije.

Širjenje vedeževalskega znanja skozi zgodovino je močno zavirala tudi nepismenost, tako da je bilo širjenje v veliki meri odvisno od ustnega izročila. Ko se je pismenost povečala, so začeli prevajati antična besedila in znanje o vedeževanju se je začelo širiti hitreje. Izum tiska je pripomogel, da je znanje o vedeževalskih tehnikah postalo dostopnejše, posledično so se začeli razvijati kompleksnejši sistemi. Ker je za tovrstna znanja veliko zanimanja, se lahko ljudje danes učijo in uporabljajo vedeževalske tehnike iz vsega sveta. Ena najbolj priljubljenih tehnik vedeževanja je vedeževanje iz kart ali kartomantika.

Poznamo več vrst prerokovalnih kart, npr. tarot karte, ciganske karte … Za vedeževanje pa lahko uporabljamo tudi
običajne igralne karte. Pri vedeževanju iz kavine usedline razlagamo pomen vzorcev, ki se pojavijo na usedlini. Vsak del skodelice ima svojo simboliko. Del okrog ročaja predstavlja spraševalca, del desno od ročaja predstavlja partnerstvo. Del proti dnu skodelice predstavlja preteklost, del proti zgornjemu robu pa predstavlja sedanjost in prihodnost. Vedeževanje iz dlani ali hiromantika temelji na analizi poteka črt na rokah. Poleg črt pa je pomembna tudi čvrstost roke, stisk roke, blazinice na prstih.

Eden od načinov vedeževanja je gledanje v kristalno kroglo. Nekateri v kristalni krogli vidijo sence, drugim pa krogla služi kot pripomoček za umiritev uma in sprostitev. Nam najbolj poznana tehnika prerokovanja pa je gledanje v kavno usedlino, ki so jo prinesli Romi in je pri nas zelo razširjena, vendar bolj namenjena zabavi.

Kako vam lahko pomagamo?

Dragi bralci, mi vam za enkrat ne bomo ponudili ničesar od zgoraj napisanega, pač pa boste imeli možnost dobiti vprašanje, ki vam ga zastavlja življenje samo. 53 kanaliziranih kart, ki nam postavijo vprašanje, na katerega moramo sami najti odgovor. Več kot 15 letna praksa je pokazala, da napačnih vprašanj ni.

Če ne znamo odgovoriti takoj, se nam odgovor gotovo odpre v nekaj naslednjih dnevih. Karte so informirane z iskrenostjo in direktnostjo. Mogoče poveste vprašanje prijateljem in skupaj gotovo najdete odgovor.

Namen kart je, da se poglobimo vase, razmišljamo o sebi, se spoznavamo in zavedamo, da smo sami odgovorni za svoje življenje. Sedaj pa vas prosim, da pošljete prošnjo za trenutno življenjsko vprašanje, svoje ime in Vprašanje boste v kratkem prejeli.

Angela

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: