GORENJSKA: Poskus drzne tatvine

Policija sporoča, da je Tržičan v svojem stanovanju včeraj okoli 11. ure zalotil neznano žensko, ki se mu je izgovorila, da išče stranišče. Ko ji je že  dovolil oditi, je pri pregledu stanovanja ugotovil, da mu je stikala po predalih. 

Fotografija je simbolična. Maribor24.si

Ste jo videli?

Obiskovalka naj ne bi odtujila ničesar, gre pa za žensko, ki je stara med 40 in 50 let. Ima kratke temne lase, ki so bili speti v čop, oblečena pa je bila v temno daljšo bundo.

Nedvomno se je ženska v stanovanju zadrževala zaradi izvršitve tatvine, saj so  podane  točno take okoliščine, v katerih se izvršujejo tovrstna kazniva dejanja  iz  stanovanj in hiš. V dejanjih gre za to, da storilci vstopajo v odklenjene  hiše  ali  stanovanja,  kjer iščejo zlatnino in denar, ko pa so zaloteni,  se  začnejo  izgovarjati in iskati razloge, zakaj so v prostoru.

Tatovi imajo številne izgovore

Nekatere kar naenkrat tišči na potrebo, drugi so se izgubili, tretji iščejo nasvet, … Na  drug  način  pa  si  »teren«  za  izvršitev drzne tatvine pripravijo  s preusmerjanjem pozornosti lastnikov stran od premoženja. Zato pozivamo  ljudi, naj zaklepajo objekte tudi ko so doma, nepoznanih ljudi pa naj  ne  spuščajo v stanovanja, dokler se ne prepričajo o njihovih namenih, pravi policija in dodaja: “Sumljiva  ravnanja  čim prej in s čim več podatki prijavite na interventno številko 113.”

Oglas
Facebook komentarji
Delite s prijatelji: