Položaj v katerem spite s svojim partnerjem, veliko pove o vaši zvezi

Govorica telesa obstaja tudi takrat, ko spimo, ne samo takrat, ko smo budni. Tako so zapisali na spletnem potralu Maribor24.si.

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Govorica telesa obstaja tudi takrat, ko spimo, ne samo takrat, ko smo budni. Položaj v katerem spite s svojim partnerjem, veliko pove o vas.

Obrnjeni s hrbtoma en proti drugemu

Čeprav ta način spanja na prvi pogled ne deluje niti malo romantičen, je med partnerji najbolj pogost, verjetno zato ker je praktičen. Psihologinja pojasnjuje, da so partnerji, ki tako spijo, neodvisnu in imajo občutek varnosti.

“Žlica” – položaj v katerem je partner objet okoli hrbta drugega

Ta položaj bi lahko opisali kot klasika med romantičnimi pari, saj deluje kot da en drugega ščitijo. Strokovnjakinja za govorico telesa pojasnjuje, da je ta poza zelo čustvena, saj se par ves čas čuti in dotika, kar kaže, da sta v vezi zelo blizu in da iščeta varnost v drug drugem. Če se partner izmika pri tem, ko ga želite objeti od “zadaj”, potem zagotovo v zvezi nekaj ni v redu.

Na boku en proti drugemu

Položaj v katerem sta partnerja obrnjena en proti drugemu ter se le bežno dotikata, nakazuje, da je par močno navezan, a hkrati ceni svobodo in neodvisnost en drugega.

Obrnjena na bok, z zadnjicama skupaj

Pari, ki spijo tako, da imajo zadnjice skupaj, naj bi bili po mnenju strokovnjakov zelo stabilni. Kaže na željo po samostojnost, a ohranjanje stika kaže na to, da sta vseeno povezana in si želita bližine en drugega.

Prepletena z nogami in rokami

Spita celo noč prepletena z rokami in nogami? To pomeni, da sta odvisna drug od drugega. Zato imate potrebo, da se držite tesno skupaj.

Partner spi na prsih drugega

Ta položaj je pogost pri svežih razmerjih in v razmerjih v katerih se na novo vzbudi strast in občutek intimnosti ter zaljubljenosti. Štiri odstotke parov naj bi spalo tako.

En razširjen čez celo posteljo, drugi se stiska ob rob

Če partner zaseda celo posteljo, pri tem pa dopusti, da se njegov partner stiska ob rob postelje, je takšno tudi njuno vsakdanje življenje – dominantno.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: