Velika policijska racija: Zasegli luksuzne avtomobile in več kot 150.000 evrov gotovine

V Srbiji je potekala velika policijska racija, v kateri so policisti pridržali 22 oseb ter zasegli več luksuznih avtomobilov in 150.000 evrov gotovine.

ferrari modena
Simbolična fotografija.

Velika policijska akcija je bila izvedena na območju Subotice, pridržali pa so 22 članov organizirane hudodelske združbe, ki so pri uvozu rabljenih motornih vozil predložili ponarejene dokumente. S tem so proračuna Republike Srbije oškodovali za več milijonov evrov.

Državni proračun je bil oškodovan za več kot 18 milijonov evrov!

Po poročanju državnega tožilstva je glavni osumljenec R. Š. organiziral hudodelsko združbo, v sklopu katere je delovalo sedem poslovnih subjektov v tujini in sedem poslovnih subjektov v Srbiji. Kriminalna združba je po naročilu špediterja izdajala lažne dokumente, potrebne za uvoz rabljenih avtomobilov.

Velika policijska racija zaradi ponarejenih dokumentov

Gre za izdane račune za vozila, s katerimi so znižali vrednosti rabljenih motornih vozil ter za lažne obrazce EUR-1. V obdobju od 1. februarja 2019 do 3. oktobra je bilo na ta način uvoženih 39.078 rabljenih motornih vozil. S tem je bil proračun Republike Srbije oškodovan za več kot 2,1 milijarde dinarjev, oziroma skoraj 18. milijonov evrov.

S ponarejenimi, lažnimi poslovnimi listinami si je omenjena organizirana hudodelska združba pridobila protipravno premoženjsko korist. Skupna višina protipravno pridobljenega premoženja tako znaša 1.179.300 evrov, špediterji pa so imeli protipravno zadržanih 2.735.460 evrov.

Preberite tudi: Z avtom na streho, drsel je več kot 230 metrov

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: