PLEMENITA POTEZA: Kavarna Triglav slaščiče podarila interventim ekipam!

V času epidemije koronavirusa, ko moramo državljani ostati doma, je kavarna Triglav v Kopru vse slaščice, ki so ostale v vitrinah kavarne, razdelila interventnim ekipam, ki v teh dneh rešujejo življenja.

Kavarna Triglav
Foto: Facebook Kavarna Triglav

Plemenita poteza!

Na facebook strani je Kavarna Triglav zapisala, da je danes okrnjena ekipa delavcev vso zalogo slaščič podarila interventim ekipam, ki te dni pridno delajo in se trudijo ter tako pomagajo ljudem. Slaščičarski del bo namreč zaradi razmer do nadaljnjega zaustavljen, kot ostaja “ustavljena” praktično celotna Slovenija. 

Obenem so zapisali, da bo kavarna Triglav v Kopru s ponedeljkom ostala odprta v dopoldanskem času za vse tiste, ki opravljajo svoje delo v središču Kopra, da jim zagotovijo kavo ali topel sendvič med malico. Ob tem opozarjajo in prosijo, da jih ne obiskujete z namenom druženja in posedanja ob kavi in upoštevate navodila.

tortica
Foto: posnetek zaslona

Sodeč po komentarjih pod objavo kavarne, so slaščice prišle v prave roke, saj naši zdravstveni delavci dajejo vse od sebe. Prav vsaka oseba od policista, zdravnika, medicinske sestre, gasilca, pripadnika civilne zaščite je ključnega pomena in neprecenljiva za izboljšanje situacije v državi.

Samoizolacija je eden najnujnejših ukrepov ta hip

Državljani in državljanke Republike Slovenije moramo v prihajajočih tednih upoštevati vse preventivne ukrepe, ki jih narekuje zdravstvo in ministri v času epidemije koronavirusa. Pri tem velja, da se moramo samoizolirati, s priporočilom, da v naslednjih nekaj tednih hiše zapuščate le za najnujnejše opravke (nakup hrane in nujnih življenjskih dobrin). Poleg tega ne smemo pozabiti, da moramo držati vsaj 1,5 metra varnostne razdalje med osebami, s katerimi smo v bližini. To velja tudi za čakanje v vrsti pri blagajnah v trgovinah in povsod drugod.

Ne pozabimo na redno razkuževanje rok, izogibajte pa se tudi dotikanju oči, nosa in ust, saj bi na ta način virus Covid-19 lahko vnesli v naš organizem. Poleg tega moramo poskrbeti za redno zračenje zaprtih prostorov.

POZOR! Poskrbite za vašo lastno varnost dokler ni prepozno. Preventivni ukrepi so strogi z namenom zajezitve epidemije novega koronavirusa Covid-19. Obsežnejša navodila za ravnanje v času koronavirusa najdete tukaj.

Preberite tudi: To so izdelki z daljšim rokom uporabe, ki jih je smiselno kupovati v času epidemije

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: