Pijani voznik, ki je do smrti zbil nosečnico, stari znanec policije

Povzročitelj tragične prometne nesreče na Nasipni ulici naj ne bi bil nepopisan list, poroča Maribor24.si.

Foto: Maribor24.si

Minuli vikend se je v Mariboru zgodila huda prometna nesreča. V njej je bila udeležena nosečnica, ki je nekaj dni po prometni nesreči izgubila bitko z življenjem. Otroka so sicer spravili na svet s carskim rezom, a je žal tudi on umrl. »Policija je bila v zvezi s prometno nesrečo, ki smo jo obravnavali 27. 10. 2018 na Nasipni ulici v Mariboru obveščena, da je umrla oseba, ki ni bila neposredno udeležena v nesreči,« pojasnijo mariborski policisti. Govora je o takrat še nerojenem otroku, ki je pa nekaj dni bo prometni nesreči v UKC Maribor izgubil življenje, kot so na Maribor24.si tudi poročali v tem članku.

Spomnimo, 29-letni moški, doma iz Maribora je vozil osebni avtomobil po Nasipni ulici v Mariboru. Ko je pripeljal do zaznamovanega prehoda za pešce, ni omogočil varnega prečkanja vozišča 27-letni peški, prav tako doma iz Maribora, ki je bila na prehodu za pešce. Posledica tega je bila, da je voznik, na desnem smernem vozišču s sprednjim delom vozila trčil v peško in psa, ki ga je peška vodila na povodcu. Pes je na kraju poginil. Visoko noseča peška pa je utrpela tako hude poškodbe, da je nekaj dni kasneje umrla v UKC Maribor, zatem pa tudi novorojenček.

Foto: Maribor24.si

Po nesreči zaspal v avtu policije

Tragedijo je neuradno povzročil 29-letni Martin P., ki je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest je pri njem pokazal, da je imel  kar 1,7 promila alkohola. Očividci posledic nesreče so povedali, da je povzročitelj nesreče med policijsko obravnavo celo zaspal v njihovem vozilu, poroča Večer. S policisti je moral na strokovni pregled v Univerzitetni klinični center Maribor.

Ob tem naj bil bil povzročitelj tragične nesreče stari znanec policije, in sicer eden od treh požigalcev, ki so bili pred enajstimi leti vpleteni v serijo podtaknjenih požarov, od katerih je bil najbolj odmeven požar pod tribuno v Ljudskem vrtu, požgali naj bi bili še trgovino Maxina ob Šentiljski cesti v Mariboru in garaže s kmetijsko mehanizacijo pri fakulteti za kmetijstvo v naselju Pivola v občini Hoče – Slivnica, poroča Večer.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: