Petkov “shod”: 86 popisov identitete, 17 kazni cestnih pravil, …

V petek je v Ljubljani potekal “shod”, ki to pravzaprav ni bil. Protestniki so bili tokrat organizirani in “združeni” v vozilih, ne na kolesih. Tudi tokrat je policija kaznovala številne kršitelje.

Sodeč po policijskem poročilu so policisti na območju centra Ljubljane opravili varovanje neprijavljenega shoda. Okoli 19. ure so se udeleženci v nekaj deset osebnih vozilih zbrali pred državnim zborom v Ljubljani, nato pa krožili po okoliških ulicah do približno 20. ure.

Eden izmed komentatorjev na družbenih omrežjih je ob tem zapisal, da če zdaj ne bi bilo epidemije in bi bil čisto navaden petek s prižigom prazničnih lučk, potem bi bili prav vsi v identičnem prekršku, kot so bili petkovi protestniki. Spomnimo, še lani je bilo na takšen dan v Ljubljani nemogoče dobiti parkirno mesto in ljudje so tudi več kot uro krožili po ulicah okoli parlamenta … ampak, to je zgodba za kdaj drugič. Za čase, ko ne bomo živeli v obsednem stanju, kot živimo sedaj, je zaključil komentator.

petkov protest
Foto: posnetek zaslona

Policisti so popisali 86 oseb, izrekli 17 kazni za kršitve cestnega prometa, …

Pri varovanju shoda so policisti ugotavljali identiteto 86 oseb. Pri tem so ugotovili kršitev Zakonu o javnih zbiranjih, 17 kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa, 2 kršitvi Zakona o varstvu javnega reda in miru, kršitev Zakona o osebni izkaznici, ter 26 kršitev Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

Na današnjem protestu zoper vlado Janeza Janše se je ponovno pokazalo, da ukrepi proti protestnikom nimajo nikakršne…

Objavil/a Protestna ljudska skupščina dne Petek, 27. november 2020

Ob tem policisti dodajajo, da se zdaj nadaljuje zbiranje obvestil glede dogodka in bo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepano v skladu z zakonodajo. Ob tem spomnimo, da so nasilni protestniki z dne 5.11. poniknili.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: