ORKANSKI VETER: Huda ura na Notranjskem

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile. Na Notranjskem in Kočevskem danes že ves dan pustoši orkanski veter. Škoda se že meri v več sto tisočakih. 

Veter je povzročil ogromno materialne škode. Žrtev zaenkrat na srečo ni bilo. Foto: osebni arhiv

Na Primorskem in na Obali se ljudje že ves dan borijo s poplavnimi vodami, medtem pa na Notranjskem pustoši za te kraje neobičajno orkanski veter. Veter, ki v sunkih presega 100 km/h je poškodoval že številne stavbe, odkril in uničil je tudi številne gospodarske objekte.

Poleg tega so v nekaterih krajih na Notranjskem že ves dan brez elektrike, saj so podrti številni drogovi električne napeljave. Veliko škode je tudi v gozdovih, saj so že tako poškodovana drevesa od žledoloma pred tremi leti, le ta še bolj na udaru.

Domačini v strahu čakajo torkovo jutro. Foto: osebni arhiv

Prebivalci Notranjske se bojijo noči

Slovenija je na robu močnega ciklona, so danes sporočili na Arsu. To je tudi razlog za tako močen veter in padavine, ki so te dni zajele državo. Orkanski veter naj bi se jutri v dopoldanskih urah končno umiril.

Nocoj je cela Slovenija v primežu vremenskih nevšečnosti. Foto: SPIN

Javno zapisano sporočilo na facebook strani PGD Rakek poziva prebivalce, naj ne zapuščajo objektov: “Sporočilo za javnost: preko noči ne pričakujemo izboljšanja glede vetra. Ljudi pozivamo naj ne zapuščajo hiš in naj se sami ne lotijo sanacij dokler piha veter s tako intenzivnostjo. Gasilci pričnemo z delom v jutranjih urah.”

Več sledi …

 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:

1 thought on “ORKANSKI VETER: Huda ura na Notranjskem

Comments are closed.