OPOZORILO: Razglašen oranžni alarm!

Slovenijo je že dosegel ciklon, obetajo se nam močnejše padavine. Na nadmorski višini nad 400 metri bo padal sneg, za večji del države pa je razglašen tudi oranžni alarm.

Foto: arso.si
Foto: arso.si
Oglasi

Napoved: 

Danes bo večinoma oblačno. Padavine se bodo okrepile in razširile nad večji del Slovenije. Po nižinah bo sprva deževalo, zvečer in v noči na soboto pa bo predvsem na vzhodu in jugu države lahko snežilo do nižin. Na Primorskem bo zvečer zapihala zmerna do močna burja, ponekod drugod pa severni do severovzhodni veter. Sredi dneva bodo temperature od 2 do 7, na Primorskem okoli 10 stopinj, popoldne in zvečer pa se bo hladilo.

Jutri bo sprva pretežno oblačno, sredi dneva bodo padavine večinoma ponehale. Čez dan se bo od zahoda postopno delno jasnilo. Burja na Primorskem bo oslabela in ponehala, na Štajerskem in v Prekmurju pa bo še pihal severni do severozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, v alpskih dolinah okoli -4, ob morju 7, najvišje dnevne od 3 do 8, na Primorskem do 13 stopinj C.

OPOZORILO:

V noči na soboto in v soboto zjutraj so možni hitrejši porasti manjših rek na jugu in vzhodu, zlasti pa v severovzhodni Sloveniji.

Nad okoli 600 m nad morjem bo zapadlo predvidoma od 20 do 40 cm snega.

V nočnem času bodo najmočnejši sunki burje na Primorskem dosegli hitrost okoli 100

Vir: ARSO.si

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: