Odziv: Levica ostro nad SAB in SD!

Janez Janša sestavlja novo vlado, Levica pa medtem ostro nad SAB in SD. Levica zato ostro: “Vlado Janeza Janše bo omogočil zgolj in samo oportunizem in nenačelnost strank Šarčeve koalicije.”

Medtem, ko Janez Janša bolj ali manj le še čaka, na potrditev državnega zbora za nastanek nove desno-sredinske vlade, na levem polu vlada nič kaj prijateljsko vzdušje. V stranki Levica so se danes v sporočilu za javnost odzvali na očitke: “Navajeni smo, da korumpiranci s sredine radi kažejo s prstom na Levico, a obešati na nas krivdo za nastanek Janševe vlade, je smešno. Mi z Janšo v vlado ne gremo, pač pa gresta Desus in SMC. Mi nismo zrušili Šarčeve vlade, pač pa je koalicija, v kateri sta bila tudi SAB in SD, raje začela sodelovati z Jelinčičem in prekinila sodelovanje z nami, kot da bi ukinila dopolnilno zdravstveno zavarovanje.” 

V stranki Levica še dodajajo, da razumejo, da gre Alenki Bratušek, ki je kot ministrica v odstopu s Kolektorjem podpisala še 600.000 evrov težek aneks za 2. tir, medijska zgodba o Levici na roko, da se ne bi govorilo o njenih grehih. Poleg tega Levica Dejanu Židanu odgovarja: “Ni nam zmanjkalo poguma, nasprotno: nismo tako strahopetni, da bi mislili, da je naša vloga v politiki pokrivati hrbet SD-jevemu političnemu kadrovanju po državnih podjetjih in javnih institucijah, da bi napajali lastna omrežja.”

Ob tem v Levici še dodajajo, da bo vlado Janeza Janše omogočil zgolj in samo oportunizem in nenačelnost strank Šarčeve koalicije, ki so lastne interese sistematično postavljale pred interese ljudi.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: