Odpira se razgledni stolp, na katerega bo obisk omogočen tudi invalidom in družinam z otroškimi vozički!

V dobrem letu po razkritju poslovno-turistične se na Rogli 20. septembra že obeta odprtje turistične razgledne poti in stolpa z imenom Pot med krošnjami. Zelo pohvalna je poslovna odločitev, da bo celotna dolžina poti brez ovir. Na ta način bo pot prijazna tudi starejšim, gibalno oviranim in invalidnim osebam ter družinam z otroškimi vozički.

Foto: Unitur.eu

522 metrov poti na višini do 20 metrov

Nova turistična atrakcija je prvi inovativen primer doživljajske ponudbe v Sloveniji. Združeval bo namreč pridobivanje novih izkušenj, izobraževanje, okoljsko osveščanje in zabavo za vse ciljne skupine in generacije.

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli bo prve obiskovalce sprejela v petek, 20. septembra 2019, ob 14. uri.

Pot med krošnjami je plod sodelovanja med tujim investitorjem podjetjem Zážitková Akademie (ZAK), lastnikom zemljišča Občino Zreče ter podjetjem Unitur, upravljalcem srednjegorskega športnega centra Rogla.

Foto: Unitur.eu

Gradnja objekta, ki bo sestavljen iz 522 metrov poti na višini do 20 metrov in 37 metrov visokega stolpa z notranjo potjo dolžine 521 metrov. Kot so zapisali v Termah Zreče pa sledi še dokončanje vstopnega objekta in trgovine s spominki.

Foto: Unitur.eu

Investitor napoveduje, da bo že spomladi 2020 na voljo približno tudi 40 metrov dolg tobogan, ki bo adrenalinskim navdušencem omogočal spust iz vrha stolpa nazaj do poti.

Pot med krošnjami Pohorje, kot je uradno poimenovana turistična atrakcija, se sicer nahaja tik pod vrhom smučarskega središča Rogla. Na ta način bo pohorska turistična ponudba bolj obogatena. Pričakovati je namreč več tako domačih, kot tudi tujih turistov, ki vse pogosteje obiskujejo ta čudovit košček Slovenije.

Preberite tudi: UNITUR ODGOVARJA: Obiskovalci Rogle uničujejo gradbene mreže in nedovoljeno vstopajo na Pot med krošnjami!

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: