Nova uspešnica Špas teatra: Matilda, počak’!

V Špas teatru s premiero predstave Matilda, počak’! nadaljujejo špasno jesen. Najbolj špasno jesen! Na gledališkem odru je imenitna igralska zasedba – Ivo Ban, Alojz Svete in Mojca Fatur, v režiji odlične Nataše Barbare Gračner, pripravila pravo poslastico za vse ljubitelje najžlahtnejše gledališke komedije.

Foto: Miro Majcen
Foto: Miro Majcen

Ivo Ban in Alojz Svete sta nam na premieri komedije dokazala, da čas zdravi vse rane, norosti pa nikakor ne. Skozi dolga leta »tihe maše« sta Vitomil Car (Ivo Ban) in Branko Cafuta (Alojz Svete) obdržala smisel za humor in ostre jezike, žal pa tudi bistveno manj zdrave pameti. Ko se jima je na odru pridružila še Matilda (Mojca Fatur), je bil smeh zagotovljen. Njena »misija«, da bi med dvema ostarelima cinikoma zakopala bojno sekiro, pa  … se uresniči ali ostane le želja? Boste izvedeli v  odlični predstavi.

Foto: Mare Vavpotič
Foto: Mare Vavpotič

Obiskovalci so igralski zasedbi namenili bučen aplavz in dvorano zapustili z nasmejanimi in zadovoljnimi obrazi. V zraku smo ujeli besede »Fantastična, čista desetka, odlična, sproščujoča, zabavna … predstava«  Kot smo v Špas teatru že vajeni, si je premiero ogledalo veliko znanih obrazov. Smejali so se, vmes ploskali in spet smejali.  Po koncu predstave smo ujeli Klemna Slakonjo, ki je dejal: »Predstava je zelo, zelo dober izdelek. Odličen tekst, priredba, prevod, režija in igra vseh igralcev. Jaz sem užival in verjamem, da bo tudi cela Slovenija.” 

Foto: Mare Vavpotič
Foto: Mare Vavpotič

Zadovoljstva ni skrivala tudi direktorica Špas teatra Urška Alič: Matilda, počak’! je predstava, ki ti poleg smeha postreže še z ogromno kvalitetne vsebine. Vsekakor čestitke režiserki Nataši Barbari Gračner in seveda vsem trem igralcem. Brez dvoma pa ima tudi Jure Karas veliko zaslug, da je komedija v slovenskem jeziku izredno duhovita. Žal mi je, da režiserka danes zaradi bolezni ni mogla biti z nami na premieri, da bi tudi ona videla vse te zadovoljne obraze, ki so zapuščali dvorano in super komentarje po predstavi. Zelo sem zadovoljna, da imamo v Špas teatru še eno novo uspešnico.” 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: