NOČNA DRAMA: Vinjen povzročil nesrečo in napadel policista

V Mariboru se je včeraj odvijala prava drama. 61-letnik je močno vinjen trčil v 27-letnico in jo poškodoval, nato pa se je fizično lotil še policista, poroča največji štajerski spletni portal Maribor24.si.

Foto: Maribor24.si

Včeraj, okoli 17. ure je 61-letni voznik osebnega avtomobila, zaradi prekratke varnostne razdalje, v semaforiziranem križišču Linhartove ulice in Titove ceste v Mariboru, trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozila 27-letna voznica. V prometni nesreči se je 26-letna sopotnica v vozilu voznice lahko telesno poškodovala, so sporočili s PU Maribor.

Ogled kraja prometne nesreče so obravnavali policisti Postaje prometne policije Maribor. Ti so z elektronskim indikatorjem alkohola ugotovili, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu kar 0,85 mg/l alkohola. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu po 324. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), ga bodo policisti kazensko ovadili. V skladu z določili Zakona o kazenskem postopku so mu takoj odvzeli tudi vozniško dovoljenje.

“Očitno je povzročitelja prometne nesreče to tako razburilo, da je stopil do enega od policistov, ki je opravljal ogled, ga z roko večkrat udaril v trebuh in brcnil v nogo. Policist ga je z uporabo fizične sile in strokovnega prijema uspel obvladati, ob pomoči drugega policista pa je kršitelja, ki se je aktivno upiral, vklenil z lisicami. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, po 299. členu KZ-1 so ga za nujno potreben čas pridržali, in ga bodo tudi za to kaznivo dejanje ovadili pristojnemu tožilstvu,” so sporočili s PU Maribor. Za odstranitev osumljenčevega vozila s cestišča je poskrbel upravljalec ceste.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: