NEVARNO: To so posledice pika sršena!

Poletje se je sicer že poslovilo, a zaradi toplega septembra žuželk in drugega mrčesa ni nič manj kot julija. Posledice pikov so lahko zelo hude, kot denimo ta na fotografiji, ki nam jo je posredovala bralka.


Piki žuželk pri večini ljudi niso življenjsko ogrožujoče stanje, zna biti pa pik sršena – kot primer lahko vidite zgornjo fotografijo – izredno boleč. Bralko, ki nam je sliko poslala, je sršen med obiranjem jabolk pičil direktno sredi nosu, ta pa je v nekaj minutah zelo zatekel.

Kako omiliti bolečino?

Obstaja nekaj preprostih in enostavnih načinov za omilitev bolečine ter za posledično zmanjšanje otekline. Ena od možnosti je ta, da čebulo narežete na kolobarje. Držite na mestu pika, saj čebula vase vsrka strup in tako hitro ublaži bolečino.

Druga možnost je uporaba aspirina, ki ga ima praktično vsako gospodinjstvo. Oslinite, oziroma ovlažite tableto, da sestavine začnejo delovati ter jo postavite na vbodno mesto pika. Aspirin bo izničil učinek strupa v trenutku.

Tretja možnost je soda bikarbona. Le-to zmešajte z vodo in jo vtrite na vbodno mesto. Bolečina bo kmalu začela popuščati.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: