NEVARNO! Tangice krive za številne infekcije

Ginekologi opozarjajo: tangice so krive za številne infekcije pri ženskah. Strokovnjaki zato svetujejo, naj ženske začnejo nositi udobno spodnje perilo, dvakrat dnevno naj si umijejo intimne predele s tekočo vodo, vagine pa naj ne umivajo znotraj, saj ima sposobnost “samočiščenja”.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Glavno vlogo pri higieni intimnih predelov ima izbor spodnjega perila, opozarjata dr. Maryna Kharchenko in dr. Nermin Karahasan, ginekologa Poliklinike VERITAS.

Spodnje perilo mora biti izdelano iz naravnih materialov, priporočljivo je tudi, da spodnje perilo dobro vpija vlago. Sintetični materiali so namreč največje zatočišče za razvoj škodljivih bakterij, obenem pa lahko tudi dražijo kožo.

Prav zato predvsem nošenje tanga hlačk ženskam povzroča uničevanje naravne flore na intimnem predelu, opozarja dr. Kharchenko. Zaradi specifične oblike tangic se bakterije prenačajo iz zadnjičnega predela v predel rodil.

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Bakterije, ki se nahajajo v predelu zadnjika lahko povzročijo številne bolezni rodil. Prav tako kot nošenje tangic pa je za prenos bakterij v veliki meri kriva nepravilna uporaba toaletnega papirja. Smer brisanja po opravljeni veliki, ali mali potrebi bi morala biti od spredaj proti nazaj.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: