NESREČA: Vinjen pešec v temnih oblačilih nenadno stopil na vozišče

V sredo je nekaj minut po 18. uri na cesti med Medvodami in Jeprico prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec.

Policija je v sporočilu za javnost zapisala, da je po do sedaj zbranih obvestilih do prometne nesreče prišlo, ker je pešec v temnih oblačilih nenadno stopil na vozišče. Voznik osebnega vozila je oplazil pešca z vozilom.

Pešec je bil alkoholiziran

V prometni nesreči se je pešec lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.73 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

policija marica
Foto: policija.si

Pregled dogajanja v zadnjih 24 urah

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 574  klicev, 189 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 49 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 73 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali  drzno tatvino, 16 tatvin, 5 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov  poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: