NEODGOVORNO: Na avtocesti ustavila avto in se fotografirala!

Razmere na cestah so v zadnjih dneh daleč od idealnih. Kljub temu pa se še vedno najdejo junaki, ki igrajo cestno ruleto.

V času, ko so ceste zaradi snega mokre in predvsem zelo spolzke, sta se dva junaka na avtocesti blizu Celja odločila narediti nekaj dobrih fotografij. Pri tem pa sta se spozabila, da ogrožata tako lastni življenji, kot življenji drugih udeležencev v prometu.

fotografiranje na avtocesti
Foto: Facebook
Oglasi

Fotografijo so med drugim objavili tudi na Facebook strani Ustvarimo reševalni pas in ob tem zapisali: “10 let se že ukvarjamo z ozaveščanjem, predstavljamo take in drugačne zgodbe, ki jih piše avtocesta, tudi tragične, videli in dobili smo že ogromno fotografij in posnetkov nevarnih situacij, vsaka posebej strašljiva, mislili smo, da smo videli že vse … Pa smo se spet zmotili… Slabe vozne razmere, nestrpnost na vsakem koraku, mi se gremo pa malo fotkat na sneg.”

Preberite tudi: 19-letnik z avtom v drevo, sopotnik (najstnik) umrl na kraju nesreče 

Zakon jasno prepoveduje ustavljanje na avtocesti

Na odstavnem pasu avtoceste in hitre ceste je prepovedana vožnja, parkiranje ali ustavitev, razen v sili in ob ustavitvi zaradi nudenja potrebne pomoči. Tudi na vozišču avtoceste in hitre ceste je prepovedano obračanje, vzvratna vožnja, ustavitev ali parkiranje. 

Voznik lahko svoje vozilo ustavi na parkirnih prostorih počivališč, nikakor pa ne na odstavnih pasovih ali celo na vozišču. Med neurjem, točo ali podobnimi dogodki priporočamo še posebno previdno vožnjo, prilagoditev hitrosti razmeram in izključitev iz prometa na prvem primernem mestu (počivališču, izvozu in podobno).

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: