Največ upokojencev si želi delati v McDonald’s v Mariboru

Veriga s hitro prehrano McDonald’s bo v začetku januarja v nekaterih svojih restavracijah v Sloveniji zaposlila prve upokojence, so zapisali na spletnem portalu Maribor24.si.

Foto: McDonalds.si
Oglasi

Veriga s hitro prehrano McDonald’s bo v začetku januarja v nekaterih svojih restavracijah v Sloveniji zaposlila prve upokojence. Te dni potekajo še zadnji pogovori in sklepanje pogodb s kandidati, ki so jih izbrali prek razpisa, objavljenega novembra, so sporočili iz družbe.

Upokojencem želijo dati priložnost

Štirje novi sodelavci bodo skrbeli za urejenost jedilnice ter prijetno vzdušje v družinsko orientiranih restavracijah v Ljubljani in Mariboru, so zapisali v sporočilu za javnost. Projekt občasnega dela upokojencev v družbi McDonald’s predstavljajo kot del trajnostnega delovanja v lokalnem okolju, z zaposlovanjem upokojencev pa jim želijo dati priložnost, da znova vstopijo na trg dela in dodatno zaslužijo.

V Slovenije se je McDonald’s tega projekta lotil prvič

“Verjamemo, da delo upokojencev prinaša veliko pozitivnega. Poleg dodatnega dohodka bo upokojencem omogočilo druženje in deljenje izkušenj z mlajšimi sodelavci,” je dejal direktor družbe McDonald’s v Sloveniji Srđan Krumpak. Sodelovanje z upokojenci je v nekaterih zahodnih državah, kjer nacionalna zakonodaja tovrstno delo omogoča, že ustaljena praksa. V Sloveniji, kjer ima v 18 restavracijah več kot 800 sodelavcev, se je McDonald’s tega projekta lotil prvič.

Največ prijav za delo v Mariboru

Po objavi razpisa jih je presenetil odziv, saj so prejeli več kot 100 prijav, največ za delo v Mariboru, med prijavljenimi so prevladovale ženske.

STA

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: