Najboljši nasveti proti gripi: Mlačna limona, ingver v vsako jed …

Sezona gripe je v največjem razcvetu, zato je še kako pomembno, da proti bolezni delujemo preventivno. Ne samo, da je nujno krepiti imunski sistem, nujno je paziti tudi na nekatere druge elemente – na primer, pomembno je zmanjšati vnos sladkorja v telo, vsakodnevno moramo prezračevati prostore, pravilno čistiti roke, se držati stran od obolelih, …

Pozimi se število bakterij in mikrobov v zaprtih prostorih izjemno poveča. Mikrobi zaradi slabega pretoka zraka namreč nimajo možnosti, da bi sami od sebe izpuhteli iz zaprtih prostorov. Takrat se odstotek možnosti za obolenja eksponentno poveča, toliko bolj, če se v istem prostoru zadržuje veliko ljudi.

Včasih iz zaprtih prostorov ne morete pobegniti, zato je še kako zaželjeno, da se za odpornost organizma poslužujemo tudi drugih preventivnih ukrepov.

Za krepitev imunskega sistema ne rabite kupovati dragih zdravil!

Kot prvo, imunski sistem krepite z zdravo hrano – to je najpomembneje, saj se na ta način telo bori proti mikrobom veliko uspešneje. Ljudje seveda mikrobe nosimo v sebi vsak dan, a zbolimo takrat, ko zaradi številnih drugih dejavnikov oslabi imunski sistem.

Nekaj enostavnih receptov za krepitev imunskega sistema:

  • Kupite gomolj ingverja, naribajte ga in prelijte z vročo vodo. Ko se nekoliko ohladi, dodajte med ter limonin sok.
  • Naribani ingver skuhajte v vodi, odstavite za 5 minut, nato pa dodajte kamilični čaj. Precedite, dodajte limonin sok in med.
  • Naredite limonado z mlačno vodo in dodajte med.
  • V vodi skuhajte cimet, tekočino ohladite in dodajte med.
  • V sokovnik dajte 600g korenja, dve grenivki, tri pomaranče. Sestavine stisnite in dodajte malo vode, ali ingverjevega čaja.

Imunski sistem boste na naraven način okrepili tudi s 100 odstotnimi naravnimi sokovi (limona, kivi, grenivka, …). Tem sokovom lahko vedno dodate ingver, limono ali cimet.

Če vam je članek všeč, ga delite s prijatelji na socialnih omrežjih.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: