Na otok Krk po novem brez plačila mostnine!

Na otok Krk boste po novem lahko prišli brez plačila mostnine, ki je veljala za črno piko turizma na Hrvaškem v zadnjih desetletjih. Mostnina bo od prihodnjega tedna pozabljena preteklost.

Hrvaški otok Krk velja za eno bolj priljubljenih turističnih destinacij Slovencev. Eden glavnih razlogov je seveda bližina slovenske meje. Otok, ki ga s celino povezuje most je bil dolga leta plačljiv, zaradi česar so se tako domačini kot tudi turisti dolga leta pritoževali. Lastniki osebnih vozil so morali do sedaj za vožnjo čez most na otok Krk plačevati kar 39 kun, kar znaša približno 5,5 evrov.

mostnina otok krk
Foto: VideoSvet

Motoristi izvedli tihi protest

V lanskem letu so hrvaški motoristi organizirali celo protest. V glavni turistični sezoni so se vozniki motociklov odpravili na otok Krk, mostnino pa so plačevali s kovanci, predvsem lipami, ter tako v znak protesta povzročili dodatno gnečo. Kot kaže so s svojo potezo uspeli.

Protest proti plačevanju mostnine na otok Krk je potekal 29. junija 2019. O tem dogodku smo poročali tudi na spletnem portalu VideoSvet.si, kar si lahko preberete na tej povezavi.

O ukinitvi mostnine so se danes razpisali hrvaški mediji na podlagi zapisa na Facebooku. Namestnik župana Marko Boras Mandić je zapisal: “Pa … ne vem, kako bi napisal. Kot kaže smo uspeli! Seveda, verjel bom, ko bom videl, da hišic za pobiranje mostnine ne bo več.” S temi besedami je ukinitev plačevanja mostnine potrdil predsednik Unije Kvarnerja.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: