Na Eurosong gresta Zala Kralj in Gašper Šantl

Letošnja zmagovalca Eme 2019 sta postala Zala Kralj in Gašper Šantl s pesmijo Sebi! Na takšno finalno kombinacijo bi si upali staviti le redki.

Letošnja Evrovizija bo potekala maja v Tel Avivu (Izrael). Izraelski predstavniki so sicer na tekmovanju za pesem Evrovizije lani zmagali četrtič. Pred tem so zmagali v letih 1978, 1979, 1998.

Ali ste vedeli?

“Do sedaj je najuspešnejša država, kar se tiče števila zmag Irska, s sedmimi zmagami, s šestimi sledi Švedska, s petimi pa sledijo Francija, Luksemburg in Združeno kraljestvo.”, vir: Wikipedia

Letos se je sicer na Emi 2019 predstavilo 10 izvajalcev, samo glasovanje pa je v prvem krogu potekalo tako, da je glasovala SAMO 3-članska strokovna žirija. Vsak član žirije je vsako skladbo ocenil z oceno 1−5. V superfinale se bosta uvrstili skladbi z najvišjima seštevkoma ocen.

Ob tem se številni sprašujejo, čemu smo morali potemtakem gledati vseh 10 tekmovalnih skladb, če so že tako ali tako izmed vseh prijavljenih skladb deseterico določili s posebno komisijo, takisto pa so naredili še danes v živo trije žiranti.

V drugem krogu (superfinalu) pa je o končnem zmagovalcu odločalo občinstvo z glasovanjem preko stacionarnih in mobilnih telefonov.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: