Mozirski gaj kljub sanaciji tudi letos organizira Državno prvenstvo v tekmovanju za najtežjo bučo

Jesen je bila v Mozirskem gaju vedno v znamenju buč. Kljub sanaciji parka po hudih avgustovskih ujmah je ta sicer še vedno zaprt, bodo v sodelovanju s soorganizatorjem tekmovanja tudi letos pripravili tekmovanje za najtežjo bučo.

mozirski gaj tekmovanje najtežja buča
Foto: Mozirski gaj

13. Državno prvenstvo v tekmovanju za najtežjo bučo bo tokrat potekalo v soboto, 23. septembra 2023, ob 10. uri, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 196 a – VRTNI CENTER JEHART.

Sprejem buč in prijava tekmovalcev se bosta začela ob 10. uri, uro za tem, torej ob 11. uri, se bo začelo tehtanje, kjer bodo vse do 13. ure iskali najtežjo bučo. Ob koncu tehtanja bo potekala razglasitev rezultatov in podelitev priznanj. Podelili bodo priznanja tudi za najdaljšo in najlepšo bučo ter najtežjo lubenico.

Iz solidarnosti do poplavljencev nagrad letos ne bo

Skupaj s soorganizatorjem tekmovanja so se v Mozirskem gaju dogovorili, da se zaradi solidarnosti do poplavljencev letos nagradam odpovedo.

Naj spomnimo, da je lanska najtežja buča tehtala 533 kg, vzgojil jo je Janko Lovše. Rekord Mozirskega gaja pa so zabeležili leto pred tem, ko je prav tako Lovšetu uspelo vzgojiti bučo velikanko težko kar 719 kg.

mozirski gaj tekmovanje najtežja buča
Foto: Mozirski gaj

Mozirski gaj sicer zaenkrat še vedno ostaja zaprt, kljub temu pa počasi spet dobiva lepšo podobo, čeprav bo sanacija zagotovo potekala še leta. Zelo so hvaležni vsem prostovoljcem, ki so srčno priskočili na pomoč, ter vrtnarjem, ki bodo pomagali s sadikami cvetja za prihodnjo sezono, ko jih v Mozirskem gaju ponovno čaka tudi razstava tulipanov. Ta bo sicer v manjšem obsegu, dopolnili pa jo bodo s slovenskim cvetjem.

Če bo vse po sreči, nas bodo v Mozirski gaj povabili že letošnjega decembra, ko načrtujejo Božično bajko Slovenije, ki bo tokrat res nekaj posebnega.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: