Miklavške pekarne se umikajo iz pekarstva, njihove prodajalne prevzemajo konkurenti

Hlebček d.o.o. je po ponudbi Miklavških pekarn (podjetje A&V Lešnik d.o.o.) odkupila 13 prodajnih mest, poroča Maribor24.si.

Ključen je bil požar

Meseca junija je Miklavške pekarne zajel požar. Na delu je takrat bilo več gasilskih društev, ki pa kljub hitremu posredovanju niso mogla rešiti opreme. Peči in prostor sta bila popolnoma uničena. Po informacijah Večera, pa od zavarovalnice naj ne bi dobili toliko denarja, kot so pričakovali in se zato umikajo iz pekarstva.

V nekaj trenutkih zgorelo 22 let trdega dela

Maribor24.si je tegaj poročal, da je po nekaterih ocenah škoda, ki je nastala v požaru, kar 1,2 milijona evrov, najhuje pa je, da so s tem izgubili 22 let trdega družinskega dela. Po podatkih časnika Večer bo 13 prodajaln Miklavških pekarn prevzel Hlebček, preostale štiri pa Žito. V Hlebček prezaposlili tudi že osem ljudi, še osem bi jih.

Foto: Maribor24.si

Sanacija pogorele stavbe

Šenveter je Večeru zaupal tudi, da se po njegovih informacijah v Miklavških pekarnah žal umikajo iz pekarstva, saj od zavarovalnice naj ne bi dobili toliko denarja, kot so pričakovali. To je časniku posredno potrdil tudi Andrej Lešnik, direktor in solastnik podjetja A&V Lešnik.

Dejal je, da so imeli relativno nove in sodobne stroje za pekovsko industrijo, a da so jim v zavarovalnici upoštevali amortizacijo in stroje ovrednotili na 20 do 30 odstotkov vrednosti novih strojev. “Smo v fazi sanacije stavbe, s kakršnimkoli poročanjem o nas pa se nam povzroča dodatna škoda,” za Večer pravi Andrej Lešnik in doda: “Težko je, a skušali se bomo pobrati in nadaljevati kakšno dejavnost, četudi ta ne bo več pekovsko-slaščičarska, po kateri smo bili znani.” 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: