Mariborčani odtujili Mercedes, lastnik jim je sledil preko sledilne naprave

Lastnik vozila je okoli 23.30 na mobilni aplikaciji, s pomočjo GPS sledilne naprave zaznal, da je vozilo v gibanju, piše Maribor24.si.

Simbolična fotografija. Foto: pixabay

Sinoči, okoli 23.10 so Mariborčani, stari 19, 20 in 21 let, na Trebušakovi ulici v Mariboru vstopili v odklenjeno parkirano tovorno vozilo, znamke Mercedes Sprinter. V vozilu so našli originalne ključe vozila, ga spravili v pogon in se z njim odpeljali. »Lastnik vozila je okoli 23.30 na mobilni aplikaciji, s pomočjo GPS sledilne naprave zaznal, da je vozilo v gibanju. Ker je mislil, da je s sledilno napravo kaj narobe, se je odpeljal na Trebušakovo ulico, kjer je opazil, da vozila tam več ni,« opisujejo mariborski policisti.

Tri osebe prijeli in pridržali

Ker je mobilna aplikacija pokazala, da se vozilo nahaja v Dogošah, se je zapeljal proti Dogošam. V tem času se je vozilo pričelo ponovno gibati nazaj proti Trebušakovi ulici, zato je tudi sam obrnil. Na Ptujski cesti v Mariboru je opazil policista Prometne policijske postaje Maribor in jima vse opisano naznanil. Policista sta ukradeno vozilo kmalu odkrila in voznika ustavila na Poljski ulici v Mariboru. Vse tri so prijeli in pridržali, vozilo pa so jim zasegli. Seveda so ga takoj zatem vrnili oškodovancu. Vse tri osumljence bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: